Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Ulla Knutsson - ny integrationsstrateg

Publicerad: klockan

Ulla Knutsson är vår nya integrationsstrateg. Klicka på bilden för att förstora.

Ulla Knutsson är vår nya integrationsstrateg. Klicka på bilden för att förstora.

Nu är vår integrationsstrateg på plats. Ulla Knutsson kommer vara övergripande ansvarig för integrationsfrågor i kommunen.

Den 7 januari började Ulla Knutsson som integrationsstrateg på Götene kommun. Det är en ny tjänst som inte har funnits tidigare och som har kommit till med anledning av det stora antal asylsökande som finns i kommunen.

​Tjänsten utvecklas efter behov

Exakt vad tjänsten som integrationsstrateg kommer innefatta och hur Ulla kommer att arbeta är inte helt fastställt än, utan det får tiden och behovet utvisa. Men hennes uppdrag är att vara spindeln i nätet för integrationsfrågor på en övergripande nivå. Det kommer bland annat att innebära en tät kontakt med ansvariga inom kommunens olika verksamheter och ett nära samarbete med olika organisationer runt om i kommunen som vill engagera sig i arbetet med att integrera våra nya invånare eller som möts av integrationsfrågor i sin vardag.

- Jag har ett stort intresse i att jobba med människor och vi behöver de här människorna som har kommit hit. Vi behöver deras kompetens och deras arbetskraft för att klara av framtiden, framförallt inom äldreomsorgen och skolan. Jag tycker därför att det ska bli spännande och roligt att få vara med och forma den här nya tjänsten som integrationsstrateg, särskilt nu när den är så nödvändig, berättar Ulla Knutsson.

​Egenföretagare med socialt intresse

De senaste tio åren har Ulla tillsammans med några andra drivit ett företag som hjälper och stöttar människor, som på grund av olika händelser i livet har hamnat utanför systemet, att hitta tillbaka till arbetsmarknaden. Under de senaste åren har hon även haft en egen konsultverksamhet inom projektledning med inriktning mot de sociala och kulturella områdena.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!