Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Samhällsintegration - en förutsättning för hållbarhet.

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Junior Gomez Manresa som bor i Götene med sin svenska fru och två barn, kommer ursprungligen från Kuba. Han jobbar som lärare på Liljestensskolan men har också forskat på integration. Nu kan han berätta om sina resultat och funderingar utifrån sina studier och egna erfarenheter. På onsdag 28 november kan du lyssna på honom i Sessionssalen kl 17.00.

Samhällsintegration är en förutsättning för hållbarhet säger Junior Gomez Manresa som ursprungligen kommer från Kuba men som numer bor i Götene med sin svenska fru och två barn. Han jobbar till vardags på Liljestensskolan som lärare men har också hunnit med att forska om integration.

Junior föreläser om samhällsintegration och betydelsen av detta för den sociala, politiska, ekonomiska och ideologiska hållbarheten. Alla kommuner gör något på sitt eget sätt men enligt Juniors tankar borde det finnas en nationell och regional strategi att anpassa på lokal nivå så att alla jobbar på ungefär samma sätt.

Junior menar att dialogen mellan politiker, det civila samhället, entreprenörerna och akademien behöver förstärkas. Rent konkret anser Junior att integration kan fungera hur bra som helst om man bara har strategier och är väldigt tydlig med vilka förväntningar som finns.

Tid: onsdag 28 november

klockan: 17.00 - 18.30

Plats: Sessionssalen

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!