Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Migrationsverket planerar att stänga asylboendena i kommunen

Publicerad: klockan

Migrationsverket meddelar att de planerar att stänga asylboendena i Lundsbrunn och Brännebrona under de kommande månaderna.

Vi har i dag fått besked från Migrationsverket om att de planerar att stänga asylboendena i Lundsbrunn och i Brännebrona.

Anledningen till detta är den minskade inströmningen av flyktingar till Sverige och det finns inte längre behov av alla de asylboenden som har öppnats runt om i landet sedan förra hösten. Migrationsverket kommer att säga upp avtalen med de senast upprättade asylboendena, däribland boendena i Lundsbrunn och Brännebrona. De som bor på boendena i Brännebrona och Lundsbrunn kommer att förflyttas till andra asylboenden runt om i Sverige eller får söka bostad på egen hand.

Stängningen av asylboendena kommer att påbörjas i november och förväntas vara avslutad i januari. Migrationsverket meddelar dock att de barn som går i skolan kommer att få avsluta terminen innan de flyttas.

Detta är den information vi har fått i dagsläget.

Vi ser att detta kommer att påverka våra verksamheter. I vilket omfattning är det dock för tidigt att säga just nu. Det kommer självklart även påverka alla de personer, organisationer och föreningar som på ett eller annat vis har engagerat sig i de asylsökandes vardag. 

Men inte minst så kommer det att innebära en stor förändring för de asylsökande som börjat att etablera sig här hos oss och hoppades på en framtid i Götene kommun. Vi hoppas att en del av dem har möjlighet att stanna kvar och att andra väljer Götene som hemkommun den dag de fått uppehållstillstånd. Vi önskar dem alla lycka till.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!