Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Evakueringsplatser för flyktingar i Lundsbrunn från och med 13 november

Publicerad: klockan

Det blev klart sent under fredag eftermiddag den 13 november att Götene kommun erbjuder Migrationsverket evakueringsplatser för att ge flyktingar tillfälligt tak över huvudet.

Den akuta boendebristen för asylsökande gör att Migrationsverket söker efter så kallade evakueringsplatser över hela landet. Migrationsverket har varit i kontakt med länsstyrelser och kommuner på olika håll i landet och bett dem identifiera lokaler som kommunen snabbt kan iordningställa för att hjälpa Migrationsverket med tillfälliga boendeplatser vid en akut situation. Det kan till exempel vara skolor, gymnastiksalar, campingplatser eller stugbyar där kommunen är ägare eller verksamhetsansvarig. Migrationsverket och kommunen sluter inga avtal i dessa fall och kommunen är ansvarig för boendet.

Götene kommun, genom samarbete med Lundsbrunns kurort, erbjuder Migrationsverket 100 evakueringsplatser i Lundsbrunn och ska vara till förfogande direkt. Det innebär att de första flyktingarna kommer att anlända till evakueringsboendet redan under kvällen och natten. Detta är en tillfällig lösning fram till dess att det riktiga asylboendet i Lundsbrunn kan starta, vilket troligtvis påbörjas under kommande vecka.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!