Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

De första asylsökandena flyttar in på asylboendet i Lundsbrunn i dag - 25 november

Publicerad: klockan

Nu har ett första avtal mellan Lundsbrunns kurort och Migrationsverket skrivits på 450 platser för asylsökande. De första personerna flyttar in redan i dag.

Lundsbrunns kurort har nu blivit godkänt av Migrationsverket som asylboende och avtal har skrivits för 450 platser. Det innebär att från och med i dag (25 november) flyttar de första in på asylboendet. De 100 personer som har bott i det tillfälliga evakueringsboendet i det gamla badhuset på kurorten är de första som får flytta in på asylboendet. Under de kommande dagarna kommer det att flytta in nya personer till dess att platserna är fyllda.

Ny besiktning på fredag

Ytterligare en besiktning av byggnaderna på kurorten kommer att göras av Migrationsverket på fredag 27 november för att se om avtal om ytterligare platser, upp till de totalt 870, kan skrivas.

Evakueringsboendet upphör

Det tillfälliga evakueringsboendet i det gamla badhuset kommer att avvecklas. När är ännu inte bestämt. Det beror på om boendet har möjlighet att sköta både asylboendet och evakueringsboendet parallellt till dess att asylboendets samtliga platser är fyllda. Migrationsverket kommer att meddelas så snart det är bestämt när evakueringsboendet upphör.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!