Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Avslutning av Projekt Mötesplats Götene

Publicerad: klockan

Ulla Knutsson, integrationsstrateg.. Ulf Eriksson, vice ordförande Regionutvecklingsnämnden. Najwa Abed Alkareem, ordförare Support Group. Åsa Karlsson, Ordförande kommunstyrelsen. Inger Lindstrand, volontär. Klicka på bilden för att förstora.

Ulla Knutsson, integrationsstrateg. Ulf Eriksson, vice ordförande Regionutvecklingsnämnden. Najwa Abed Alkareem, ordförare Support Group. Åsa Karlsson, Ordförande kommunstyrelsen. Inger Lindstrand, volontär. Klicka på bilden för att förstora.

Vad tycker egentligen nyanlända och asylsökande om Götene kommuns integrationsarbete? Hur upplevs det att komma som ny till Götene och inte veta hur allt fungerar, inte ha några vänner som hälsar på ICA, inte förstå språket och inte heller veta hur man skall få svenska vänner. Genom projektet Mötesplats Götene har Götene kommun arbetat med att utveckla informations och kommunikationsvägarna för en större tydlighet om vad som finns att delta i som ny götenebo. Genom projektet Mötesplats Götene har Götene kommun arbetat med att utveckla informations och kommunikationsvägarna för en större tydlighet om vad som finns att delta i som ny götenebo.

Götene kommun avslutade den 28 juni projektet Mötesplats Götene finansierat av Västra götalandsregionen. Inbjudna gäster från olika kommunala verksamheter, västra götalands regionen och civilsamhället samt lokala och regionala politiker fanns på plats tillsammans med nya götenebor från olika delar av världen.

Avslutet av projektet betyder inte att kommunen kommer sluta arbeta med frågan, men vi har fått fram mer redskap och kunskaper över hur vi kan fortsätta arbetet i framtiden.

Stötta svenskinlärning och visa vägen till arbete

Syftet med dagen var att visa på vad Götene kommun arbetat med under projekttiden för att stötta svenskinlärning och visa vägar ut till arbetslivet genom att samla olika projekt och aktiviteter kring kommunens medborgarkontor. Medborgarkontoret fungerar som ett nav för alla aktiviteter som arrangerats för gruppen nyanlända och asylsökande.

Intervjuoffer i soffan om Götenes integrationsarbete

I soffan blev både en lokal och en regionpolitiker, en volontär och ordföranden för den nybildade föreningen Support group intervjuade. Support Group är en förening som jobbar med självorganisering för att främja integrationen i samhället med hjälp av kommunen, andra organisationer och frivilliga privatpersoner. Viktigt för föreningen är också att olika nationaliteter jobbar med varandra för en gemensam framtid.

Alla gäster kunde ställa frågor till nya götenebor från Syrien, Marocko, Somalia, Eritrea och Afghanistan om hur det upplevs att bo och leva i Götene.

Film

Under avslutningen filmades alla delar och det har nu klippts ihop till en sammanfattande film. Den kan ni se här nedan:

Lunch och utlottning av bordsdekorationer

Festligheterna avslutades med lunch på vita dukar och avtackning av personal som slutar sin anställning. Utlottning skedde också av de bordsdekorationer som en syrisk florist tillverkat för detta tillfälle.

Bordsdekorationerna. Klicka på bilden för att förstora.

Bordsdekorationerna. Klicka på bilden för att förstora.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!