Lyssna

Filmvisning: Stenhuggeri på Kinnekulle - 1000-årig tradition - 4 april

Välkommen på filmvisning där du får ta del av den fascinerande berättelsen om utvecklingen av stenhuggerinäringen från 1000-talet till modern tid. Björn Obenius presenterar arbetet med filmen innan visningen och efteråt berättar Eric Julihn från Råbäcks mekaniska stenhuggeri om verksamheten där idag. Boka din biljett via nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förstora bilden

Klicka för att förstora bilden

Om evenemanget

Tid: Torsdagen den 4 april klockan 19:00

Plats: Götasalen, Centrumhuset i Götene

Biljetter: Gratis, men plats måste förbokas via nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Medborgarkontoret 0511-38 60 01

Björn Obenius presenterar arbetet med filmen innan visningen, och efteråt berättar Eric Julihn från Råbäcks mekaniska stenhuggeri om verksamheten där idag.

Om filmen

Filmen "Stenhuggeri på Kinnekulle - 1000-årig tradition" spelades in 1981. Det är en fascinerande berättelse om utvecklingen av stenhuggerinäringen från 1000-talet till modern tid.

Filmen spelades in som en dramadokumentär på 16-millimeters film i färg. Bakom filmprojektet stod Carl-Gustav Gillström, Christer Åhlin och Björn Obenius. Under många år visades filmen i olika sammanhang runt om i bygden. För att bevara filmen för framtiden och göra den mer tillgänglig har den digitaliserats.

Filmens längd: 50 minuter

Arrangör

Filmvisningen arrangeras av Platåbergens Geopark tillsammans med Kulturen i Götene kommun. Arrangemanget är en del av projektet "Bergen som levebröd", finansierat med Leader-medel via Leader Nordvästra Skaraborg och Leader Östra Skaraborg.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!