Lyssna

Kinnekulleleden

Kinnekulleleden. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Kinnekulleleden. Klicka på bilden för att förstora.

Kinnekulleleden, tar dig på en resa djupt in i Sveriges fascinerande natur- och kulturarv. Leden är 48 kilometer och bjuder på en naturskön vandring för hela familjen.

Naturskönt platåberg med utsikt över Vänern

Kinnekulleleden på sina 48 kilometer bjuder på en variationsrik natur med lummiga lövskogar, blomrika betesmarker, trollbunden storgranskog och mysiga klippor för fikapauser och bad. Leden slingrar sig uppe på det drygt 300 meter höga platåberget Kinnekulle.

Det finns platser där det finns uppförda vindskydd och eldplatser som kan bli naturliga stopp på vägen.

Fakta om leden

Längd: Hela Kinnekulleleden mäter 48 kilometer och kan delas upp i tre dagsetapper. Om du vill vandra en kortare dagstur finns det tre rundslingor på ungefär två till fem kilometer uppe på Högkullen. Det finns också en fin rundslinga vid Martorpsfallet på cirka 5 kilometer och en vid Munkängarna på 6,5 kilometer.

Kinnekulleleden på 2-3 dagar med övernattning (vastsverige.com)

Ungefärlig tid:

Hela leden passar bra för en tredagarsvandring, men det är såklart väldigt individuellt och beror på hur många sidoutflykter man vill göra.

Här hittar ni förslag på etapper av leden!

Markering

Kinnekulleleden är markerad med orange färg och vit Kinnekullesilouette. Denna markering tillåter att cykla på på Kinnekulle vandringsled.

Kinnekulle vandringsled

Kinnekulleleden för vandrar och cyklare

På vissa sträckar delar Kinnekulleleden på sig för vandrar och cyklare. Det råder cykelförbud i vissa naturreservat som Kinnekulle vandringsled passerar.

Markering Kinnekulleleden för cykel

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!