Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kura Skymning med författaren Marianne Cedervall - 14 november

Publicerad: 8 november 2011
Årets tema för Kura skymning är "Humor i Norden". Intrigerna i Marianne Cedervalls böcker utspelas på Gotland eller i Norrland. Även om det i böckerna inträffar ett antal oförklarliga dödsfall, är det inga deckare utan Marianne Cedervall vill hellre kalla det för skrönor.

I författarens tre romaner, Svinhugg, Svartvintern och Spinnsidan möter vi väninnorna Mirjam och Hervor, två helt olika personligheter. Den jordnära läkaren Mirjam och hennes motsats, väninnan Hervor, utgör en charmerande bekantskap. De önskar inget hellre än att få leva ett lugnt liv, men hamnar i situationer där ond bråd död, hämnd och uppgörelse blandas med värme och humor.

Intrigerna utspelas på Gotland eller i Norrland. Det är miljöer Marianne Cedervall känner väl till eftersom hon är född på Gotland, växte upp i Enskede och gifte sig med en man från Tornedalen och bosatte sig där.

Hon utbildade sig till lärare i svenska och engelska och undervisade bland annat på Mora folkhögskola. Det var här hon deltog i skrivarkurser, som så småningom ledde fram till författarskapet.

Även om det i böckerna inträffar ett antal oförklarliga dödsfall, är det inga deckare utan Marianne Cedervall vill hellre kalla det för skrönor. Detta passar bra eftersom årets tema för Kura skymning är "Humor i Norden".

Måndag 14 november, klockan 19.00
Biblioteket, Centrumhuset
Entré 80 kronor, biblioteket bjuder på förfriskningar.
Köp biljett här.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!