Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Bibliotekets nya biblioteksdatasystem innebär utecklad service till våra låntagare.
Det här kan du göra hemifrån på egen dator oberoende av om biblioteket är öppet eller inte. Gå in på kommunens hemsida, på startsidan finns en genväg till bibliotekets sida, www.gotene.se/turismfritidnoje/bibliotek.
 

Söka i bibliotekets katalog


Finns den här boken på biblioteket? Finns boken inne? Är boken utlånad kan du göra en reservation med hjälp av PIN-kod och lånekortsnummer. Kontakta biblioteket för att få en PIN-kod.

Klickar du på utförlig exemplarinformation får du en innehållsbeskrivning och en bild på bokens framsida. Ibland finns även en kort filmsnutt. Du kan även se vilka andra böcker den personen har läst och på det sättet få lästips.
 

Vilka böcker har jag hemma?


Du kan gå in på din egen lånebild med hjälp av PIN-kod och lånekortsnummer och se vilka böcker du har lånat. Du kan se när lånetiden går ut och göra omlån själv.
 

Söka i databas hemifrån


Du söka i stipendiedatabasen Global Grant på din egen dator hemma med hjälp av lånekortsnumret. Se under "Databaser" på bibliotekets hemsida eller under länktips på förstasidan i katalogen.
 

E-böcker


E-böcker är elektroniska böcker som du kan ladda ner till din dator med hjälp av Adobe digital editions. Detta program finns gratis att ladda ner. Vill du se vilka böcker som finns som e-bok, gå in och se förteckningen på bibliotekets sida under rubriken "E-böcker". Du kan också söka upp en bok i katalogen och klicka på den länk som finns i katalogposten. Du skriver in ditt lånekortsnummer. Du får låna max tre e-böcker under 7 dagar.
 

Lästips


Fler lästips kan du få under rubriken länktips på förstasidan i katalogen.
 

E-postadress


Anmäl att du har en e-postadress så får du aviseringar om reserverade böcker, förvarning att lånetiden snart går samt påminnelse om att lånetiden är slut snabbt och enkelt.

Bibliotekets katalog
Stipendiedatabasen Global Grant
E-böcker

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!