Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Bibliotekets julkalender lucka 9

Jul, jul, strålande jul… men vad vore julen utan en julkalender? Med luckor att öppna med spännande överraskningar som väntar där bakom.

Bakom lucka 9 döljer sig Ensam med katt av Nils Uddenberg

Följ med i bibliotekets julkalender, där vi varje dag fram till julafton öppnar en ny lucka i vår alldeles egna julbokskalender. Inspireras och njut och kanske hittar du en ny favorit bland våra kalenderluckor.

Förstora bilden

Ensam med katt är en självständig fortsättning på Nils Uddenbergs Gubbe och katt som handlade om hur han och hans hustru tog sig an Kissen, en hemlös katt som en snöig vinter bosatte sig i deras trädgårdsförråd och väckte deras kärlek.

Men en dag blev Nils Uddenberg plötsligt ensam då hans hustru hastigt avled. Han saknar henne mycket och det gör Kissen också. Båda tvingas hantera sin sorg och finna sig tillrätta med nya rutiner och vanor.

Med utvikningar i kulturhistoria och vetenskap berättar Nils Uddenberg om sin förändrade tillvaro som änkeman och om sitt och Kissens liv tillsammans. Kan samvaron med djur säga oss människor något viktigt om vad det innebär att vara människa? Kan en människa och en katt egentligen förstå varandra? Och hur är det med musik? Ibland verkar Kissen till och med uppskatta Nils musik­stunder.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!