Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Bibliotekets julkalender lucka 23

Jul, jul, strålande jul… men vad vore julen utan en julkalender? Med luckor att öppna med spännande överraskningar som väntar där bakom.

Bakom lucka 23 döljer sig Den långa vägen hem av Louise Penny

Följ med i bibliotekets julkalender, där vi varje dag fram till julafton öppnar en ny lucka i vår alldeles egna julbokskalender. Inspireras och njut och kanske hittar du en ny favorit bland våra kalenderluckor.

Förstora bilden

Före detta kriminalkommissarie Armand Gamache är lyckligt pensionerad i den lilla byn Three Pines. Varma sommarmorgnar sitter han på en fridfull liten bänk och läser och småpratar med en av sina grannar, Clara Morrow.

Men en morgon avbryter Clara honom i hans läsning och berättar att hennes exmake, konstnären Peter Morrow, inte kommit på besök som utlovat till årsdagen av deras separation. Hon vill at Gamache ska hjälpa henne hitta honom. Gamache läser klart en rad i sin bok -”Och himmelen har makt att bota varje syndsjuk själ” – och reser sig sedan upp och följer med Clara.

Tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir, Clara och vännen Myrna Landers tar sig Gamache allt djupare in i Québec. Och allt djupare in i Peter Morrows själ – en man beredd att göra allt för att återfå sin berömmelse som konstnär. Resan tar dem till mynningen av St Lawrencefloden, ett område så ödsligt att de första sjömännen kallade det -landet Gud gav Kain-.

Och här konfronteras de med den skada som kan orsakas av – en själ sjuk av synd-…

Det här är den nionde boken med kriminalkommissarie Gamache

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!