Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Lyckad matchmaking mellan nyanlända och företagare

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Onsdagen den 20 september var det matchmaking i Centrumhuset. Ett 20-tal företag och organisationer och ett hundratal nyanlända lockades till Sessionssalen för att hitta nya medarbetare respektive en anställning eller praktikplats.

Drygt 20 företag och organisationer fanns på plats i Centrumhuset för att berätta om sina olika verksamheter och träffa ivriga arbetssökande. Omrking ett hundratal nya Götenebor kom till matchmakingen för att få träffa arbetsgivare, lämna CV och få kontakter och förståelse för vad som krävs innan man kan få ett arbete inom olika branscher.

Bland annat berättade Eva Nyberg, personalchef på Dafgårds, om hur deras rekryteringsprocess ser ut och  om hur de haft speedating med nyanlända för att tag i personal när de vara i akut behov. Detta projekt genomfördes med hjälp av Arbetsförmedlingen och resulterade i att de hittade de tolv personer de behövde för tillfället och flera av dom är nu kvar i företaget med tillsvidareanställning. Några fortsatte vidare till studier efteråt.

Matchmakingen var lyckad och både representanter från organisationerna och arbetssökande gick därifrån nöjda med dagen med många nya kontakter skapade.

Eva Nyberg berättade om rekryteringsprocessen på Dafgårds. Klicka för att förstora.

Eva Nyberg berättade om rekryteringsprocessen på Dafgårds. Klicka för att förstora.

Polisen fanns på plats. Klicka för att förstora bilden.

Polisen fanns på plats. Klicka för att förstora bilden.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!