Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kort fakta om integration - Vecka 10

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Med jämna mellanrum publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta kopplad till integration. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar de ytterligare. Denna vecka vill vi lyfta att After School Club fyllde ett år.

Visste du att...?

 

… After School Club fyllde ett år den 28 februari 2018

Det har nu gått ett år sedan läxhjälpskonceptet After School Club startades i bibliotekets lokaler. Sedan starten har det endast vart ett fåtal veckor utan After School Club, vilket visar på det stora intresse och behov hos nya Götenebor att få hjälp med svenskan. Tillfället firades med en god gemensam fikastund i Kinnekullesalen innan det var dags att ta hand om veckas läxor och språkträning.

… Varje tisdag kommer cirka 15 deltagare för att få hjälp med sina läxor och svenska undervisning

Det finns ett stor behov av läxhjälp bland nya Götenebor. After School Club är väldigt populärt då många återkommer varje vecka för att få hjälp med sina läxor och öva på att prata svenska. Gruppen har även stor variation på deltagare, bland annat asylsökande och studenter från SFI, grundskolan eller gymnasiet. 

 … After School Club är till för alla som lära sig svenska och har deltagare från många olika länder och etnicitet

After School Club vänder sig till alla som vill lära sig svenska oavsett förkunskaper. Och det kommer deltagare från många olika länder bland annat Tyskland, Polen, Ryssland, Kina, Syrien, Afghanistan, Somalia, Eritrea, Burma, Iran, Azerbajdzjan och Albanien. After School Club är en bra mötesplats för många olika människor att träffas.

… I After School Club tränar vi på uttal, läsförståelse och ger individuellt anpassad läxhjälp med fokus på svenskaspråket

Många deltagare tar med sig läxor till After School Club som de önskar få hjälp med. För de som inte har specifika läxor de behöver hjälp med hittar vi på olika övningar och tränar på svenskan tillsammans på många olika sätt. Det blir ofta en rolig stund både för deltagare och volontärer.

… Tack vare trogna volontärer kan konceptet fortsätta varje vecka

Utan det fantastiska engagemangen hos volontärer hade inte After School Club kunnat fortsätta så här länge. Det är tack vare deras engagemang som nya Götenebor får chansen att öka sina möjlighet att klara av sina studier och förbättra sina kunskaper i svenska.

Välkommen att delta på tisdagar mellan 16.30–19.00 i biblioteket i Götene, både som deltagare eller volontär!


Vill du veta mer? Kontakta

Rune Yttersjö
E-post: Rune.yttersjö@gotene.se
Telefon: 0511-38 68 13

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!