Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Korta fakta om integration - vecka 22

Publicerad: klockan

Varje vecka publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här veckan har vi tema Mötesplatser.

Visst du att?

...mötesplatser är viktigt för att få en chans att lära känna nya människor? Om du kommer ny hit till Sverige så känner du troligtvis inte en enda etablerad svensk person.

När du ska lära dig svenska går det mycket snabbare att lära in om du får höra språket också. Därför är mötesplatser där du får träffa svenskar viktigt både för språket och för sociala kontakter.

...för att få nya vänner och snabbare komma in i samhället är idrotten och studieförbunden bra mötesplatser att börja med? Vi som är etablerade behöver bjuda in till dessa mötesplatser. Studieförbund är ett okänt begrepp för de flesta som kommer hit.

Att ta med några för att berätta om vilka möjligheter studieförbunden kan erbjuda öppnar nya möjligheter både att gå på kurs men också att så småningom få chansen att bli kursledare.

...en annan möteplats som du är välkommen till är språkcaféet på biblioteket varje fredag klockan 14.30-16.00. Där pratar och fikar vi för att lära känna varandra. Vi har också ett tema varje gång för att få ett ämne att prata om.

Du är varmt välkommen att vara med och bidra med dina erfarenheter. Kanske hittar du vänner för livet.

Du kanske har en annan mötesplats att tipsa om? I så fall hör av dig till oss så förmedlar vi gärna det vidare i våra kanaler.

Alla kan bidra till en större gemenskap i samhället och att tipsa om en mötesplats eller ta med någon nyinflyttad till de mötesplatser vi själva besöker kostar så lite men ger så mycket tillbaka.

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!