Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Korta fakta om integration - vecka 21

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Med jämna mellanrum publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här gången berättar vi hur det går med språkvänsprojektet Fikarasten.

Visste du att...?

...Götene kommun har startat projektet Fikarasten som nu pågått några veckor. Syftet är att skapa kontakter in i arbetslivet. Av de sju fikapar som startat finns erfarenhet av läraryrket, vården, tekniska yrken och olika intresseområden. Någon vill bara träffa en svensk för att våga prata mer.

Även familjer kan anmäla sig för att träffa en nyinflyttad familj. Om du är ungdom och vill bekanta dig med någon i din ålder så hör av dig du också. Alla är välkomna!

...förutom yrkeslivet kan man prata om samhället, utbildningssystemet, jämställdhet, barnuppfostran eller ett gemensamt intresse som fotboll eller trädgård.

Det finns ständigt nya, spännande och aktuella frågor som språkvännerna kan samtala om som till exempel försäkringsfrågor, återvinning eller svenska flaggdagar. Alla frågor är lika viktiga att prata om. Att vi dessutom lär av varandra är minst lika utvecklande.

...Najwa som är medprojektledare säger: ”tänk om Fikarasten funnits när jag var ny i Sverige för tre år sedan, jag visste inte hur jag skulle få kontakt med en svensk”.

Vi behöver fler språkvänner med olika bakgrund, intressen och som gärna tar en fika.

Vill du vara med eller veta mer?

Kontakta projektledaren Rune Yttersjö på telefon: 0511-38 68 13 eller e-post: rune.yttersjo@gotene.se

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!