Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Korta fakta om integration - vecka 19

Publicerad: klockan

Varje vecka publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här veckan har vi tema kompetenser.

Visste du att...

...på asylboendena i Götene kommun finns mer än 100 personer som kan prata engelska och som är utbildade i många olika yrken? Behöver du en snickare eller en civilingenjör eller kanske en tandsköterska? Du som arbetsgivare kan pröva en person genom att erbjuda praktikplats utan att det kostar dig något.

En praktikplats är första steget in på svensk arbetsmarknad. Det betyder mycket att få se hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Språket utvecklas snabbare och man får nya kontakter för ett riktigt jobb.

...en asylsökande får praktisera högst sex månader på samma företag? Migrationsverket står för försäkringen. En asylsökande får arbeta om hen kan visa upp ett giltigt pass.

Om en asylsökande får ett arbete måste man först ha ett samordningsnummer från skatteverket som liknar ett personnummer och man måste också anmäla till Migrationsverket att man har lön.

...om du som arbetsgivare har svårt att hitta rätt kompetens till din verksamhet kanske du kan hitta den du söker på Arbetskrafts- och kompetensmässan vi ordnar den 23 maj på Centrumhuset? Drop in mellan klockan 15.00-18.00.

Vem som helst kan komma på mässan. Alla känner någon som känner någon som vet var det behövs arbetkraft.

...du kan komma när det passar dig och prata med den kompetensgrupp som bäst passar dina syften? Det finns bordsvärdar vid varje bord som kan hjälp till med frågor och funderingar. Det ska vara lätt för dig som arbetsgivare.

Det är viktigt med kontakter för att få ett jobb. Sju av tio jobb förmedlas via kontakter.

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!