Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Korta fakta om integration - vecka 14

Publicerad: klockan

Ulla Knutsson, Edris Eliassi, Misbah Hussaim Qasime, Juliane Thorin, Per Fredriksson, Ali Nazzal, Rasha Albohtori och Sabina Hualpa Blomgren. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Ulla Knutsson, Edris Eliassi, Misbah Hussaim Qasime, Juliane Thorin, Per Fredriksson, Ali Nazzal, Rasha Albohtori och Sabina Hualpa Blomgren. Klicka på bilden för att förstora.

Två gånger i månaden publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här gången handlar det om projektet Bonde söker personal.

Visste du att...?

...Götene kommun har ett projekt som vi kallar ”bonde söker personal” med syfte att visa nyanlända och asylsökande hur vårt jordbruk bedrivs och under vilka förutsättningar.

Många kommer hit med den föreställningen att lantbruksarbete är ett lågstatusyrke och det vill vi ändra på.

...I projektet ingår kompetenshöjande insatser i grön samhällsorientering, studiebesök och sociala aktiviteter för att skapa nätverk mellan nya och gamla Götenebor.

Många förutsättningar ser olika ut om man jämför med mellanöstern, till exempel väderförhållanden och att maskiner och effektiviseringar är en förutsättning för att lyckas med skörden och ekonomin.

...Du som lantbrukare som kan ta emot praktikanter eller önskar arbetskraft för kortare eller längre tid kan ta kontakt med projektledaren.

Att visa på att vi befinner oss mitt i en bygd med många olika sorters primärproduktion till förädling vet inte alla med automatik och inte heller att det finns flera olika yrken inom den gröna näringen.

...Du som är nyanländ eller asylsökande och har intresse av att veta mer om hur svenskt lantbruk bedrivs kan också anmäla intresse för att delta i projektet.

Om du är asylsökande kan du vara med på kurser och studiebesök och om du har uppehållstillstånd kan det finnas chans till praktik och arbete.

...Projektledaren finns på Hushållningssällskapet och heter Sabina Hualpa Blomgren.

Henne når du på telefon: 070-674 42 22 eller e-post: sabina.h.blomgren@hushallningssallskapet.se.

...Som delprojektledare finns Rasha Albohtori från Syrien.

Rasha har en agronomutbildning och arabiska som modersmål. Syftet med en delprojektledare är att få förståelse för projektarbete i Sverige, kunskaper och nätverk samt att vara en brygga över till det arabiska språket. 

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!