Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Varför trivs nyanlända i Götene?

Publicerad: klockan

I sluttampen av projekt Mötesplats Götene kommer en dialog mellan politiker, nya Götenebor och andra inbjudna målgrupper samlas i 'Morgonsoffan' för att diskutera kring hur det är att vara nyanländ i Götene och vilka de viktigaste frågorna är för framtiden ur olika perspektiv.

Projekt Mötesplats Götene

Projekt Mötesplats Götene finansierat av Västra Götalandsregionen närmar sig sitt avlslut. Projektet har syftat till att utöka utbudet för alla nyanlända och asylsökande som finns i kommunen genom att samla alla projekt och aktiviteter kring Medborgarkontoret. Dessutom har Support Group startat sitt arbete med att ordna aktiviteter för nya götenebor. Support Group är en nystartad förening med flera olika nationaliteter. Mer information om föreningen finns på Facebook, Support Group Götene (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Morgonsoffan

Under en förmiddag i slutet av projektet Mötesplats Götene genomförs Morronsoffan. Tanken med Morgonsoffan är att visa på hur Götene kommun arbetar med våra nya götenebor och om de upplever delaktighet i samhället genom dialog i 'Morgonsoffan'. Målgruppen för insatserna kommer att finnas på plats för att svara på frågor om hur det är att bo och leva i Götene kommun som nyanländ.

Under året som projektet har pågått har flera projekt drivits i Götene som har haft till syfte att stötta språkinlärning och visa kontaktvägar till arbetslivet. Götene kommun stöttar också den nystartade föreningen Support Group som har som syfte att arbeta för en bra integration i Götene.

Vilka viktiga steg behöver tas för framtiden?

I morgonsoffan finns följande personer och de kommer svara på frågor utifrån sina perspektiv.

  • Ulf Eriksson (C), regionutvecklingsnämndens förste vice ordförande.
  • Åsa Karlsson (S), kommunalråd Götene.
  • Inger Lindstrand, volontär.
  • Najwa Abed Alkareem, ordförande för Support Group.

Vid frågor kontakta

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefonn: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!