Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Projekt Mötesplatsen – en väg in i Götene, ger dig tusen möjligheter

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Torsdagen den 1 juni möttes politiker, medborgare och andra nyfikna i medborgarkontoret för invigning av projektet Mötesplatsen. Ett projekt för att skapa en gemensam och naturlig mötesplats för Götenebor, nya som gamla.

Götene kommun har idag en stor mängd nya invånare. Projektet Mötesplatsen vill göra servicen bättre för alla i Götene. Kommunen har idag ett medborgarkontor i centrumhuset. Där finns personal till för att hjälpa och guida medborgare vid funderingar. Denna service är just nu begränsad i både innehåll och språk.

Kartlägga behov

För att kunna bredda servicen har medborgarkontoret nu en kulturtolk som pratar arabiska, Husam Katileh. Husam har själv varit ny i Götene när han flyttade hit från Syrien för tre år sedan. Han kommer bland annat vara i medborgarkontoret för att hjälpa besökare. Men även arbeta med att kartlägga Götenebors behov och önskemål av aktiviteter. Kartläggning kommer vara grunden till en aktivitetsbank som skapas via samarbeten mellan kommunen, föreningar, civilsamhället och näringslivet.

Samarbeta

Eftersom Götene idag saknar myndigheter kommer projektet även arbeta med att etablera samarbeten med bland annat arbetsförmedlingen, skatteverket och migrationsverket.

Mötesplatsen vill att alla nya Götenebor ska snabbt bli en del av samhället. Genom att skapa tillfällen att mötas kan etableringstiden bli kortare och det blir lättare att anpassa sig till samhället.

Projektet finansieras av Västra Götalandsregionen och pågår under ett års tid. Det är Ulla Knutsson som är projektledare och kommer tillsammans med en projektgrupp realisera visionen om en plats som samlar hela Götene.

Är du nyfiken på att veta mer?

Ulla Knutsson, projektledare 
Telefon:0511-38 60 22 
E-post Ulla.Knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!