Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Nu är de redo att hålla egna cykelkurser!

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Under de senaste två veckorna har fem kvinnor gått en kurs genom cykelfrämjandet för att lära sig cykla. Under fredagen avslutade de sin utbildning men en instruktörskurs, och har nu fått verktygen för att driva sina egna cykelkurser.

Tack vare ett samarbete mellan Götene Kommun, Nils Tolsgården och Cykelfrämjandet kunde kvinnornas önskan att lära sig cykla äntligen förverkligats. Under två veckor har de utbildats och blivit testade på sina kunskaper av Anna Asplind från Cykelfrämjandet. Allt rundades sedan av med en instruktörsutbildning för att själva kunna hålla egna cykelkurser.

Träna på varandra

Under instruktörutbildningen gick de igenom kursens alla olika moment med fokus på verktygen som en instruktör använder för att hjälpa andra cykla. De fick bland annat öva på att instruera varandra i olika moment och hjälp med hur en lektionsplanering läggs upp.

Hög efterfrågan

Efterfrågan att lära sig cykla är hög i Götene då många nya Götenebor inte tidigare haft samma möjligheter. Nu ser de nyblivna instruktörerna fram emot att sprida sina kunskaper vidare till andra i Götene, för att ge alla möjligheten att känna frihet på cykeln.

Vill du veta mer?

Ulla Knutsson, projektledare
E-post: Ulla.Knutsson@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 22

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!