Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Integration i vardagen: Fyra hjärtan som klappar för asylsökande afghansk flicka

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Sara Sjöblom, Louise Sköld, Tove Örjesson, Isabella Kroon 6 B Ljungsbackenskolan, Götene. Klicka på bilden för att förstora.

Som intregrationsstrateg träffar man många människor, man blir berörd av handlingar, berättelser, engagemang och andras liv. Igår fick jag ett fint besök av fyra tjejer från årskus 6 som engagerar sig för sin klasskamrat som har fått avslag på sin asylsökan.

Igår fick jag som integrationsstrateg ett fint besök på jobbet. Fyra tjejer, Sara Sjöblom, Louise Sköld, Tove Örjesson och Isabella Kroon som går i 6B på Ljungsbackenskolan i Götene. De har engagerat sig för sin klasskamrat Narges Mohammadi från Afghanistan. Narges som har varit i Sverige över två år har nu fått avslag på sin asylansökan och flickorna är upprörda över Narges situation.

De undrade helt enkelt vad de kan göra för sin klasskompis som nu pratar bra svenska, trivs i skolan, spelar fotboll och hänger med kompisar som vem som helst på rasterna.

Att söka asyl betyder att man söker skydd i ett annat land eftersom det inte känns tryggt där man bor. Otrygghet kan bero på många saker och varje individ prövas individuellt. Därför kan olika personer i en familj bedömas olika i en asylprocess. I avvaktan på Migrationsverkets beslut har Narges bott med sin mormor, tre morbröder och sin bror i en liten lägenhet i Götene och när beslutet kom var det negativt, i alla fall för Narges.

Vad kan då fyra klasskompisar göra i denna situation?

De kan finnas till för Narges som klasskompisar och vänner. De kan också fråga Narges själv vad hon skulle vilja att de gör. Ett tips är också att behålla kontakten oavsett vad som händer. Att veta att någon tänker på dig i en svår situation kan göra livet något lite enklare.

Tack Sara, Louise, Tove och Isabella för ert fina engagemang.

Ulla Knutsson är integrationsstrateg på Götene kommun. I serien "Integration i vardagen" berättar hon om sina besök på asylboendena i kommunen, vad som sker i kommunens olika verksamheter, vardagsberättelser och annat som berör integrationen i Götene kommun.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!