Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

”Det är otroligt givande att vara volontär”

Publicerad: klockan

Det var under tiden när asylboendena Götene var öppna som Björn började ställa upp som volontär. Först på campingen i Hällekis och sedan på asylboendet i Lundsbrunn. Nu är han en aktiv volontär på tisdagar under After School Club och tycker det är väldigt roligt.

Det är nog min yrkesbakgrund som gör att jag gärna är volontär, säger Björn

Björn har en yrkesbakgrund som lärare i Svenska och Engelska vilket han tror är mycket av anledningen hans motivation till att vara volontär. Han har även en stor vilja att hjälpa nya Götenebor att klara sig bra i Sverige.

Jag har uppfattningen att vi alla lever i en värld. Och ser det nästan som en moralisk skyldighet att vi som har tid använder den för att ge tillbaka till samhället, säger Björn

Götene kommun har arbetat aktivt för att hjälpa nya Götenebor med språkträning. Vilket har bidragit till att Björn gärna ställer på som volontär i de sammanhang som kommunen riktar till målgruppen.

Om kommunen inte hade varit lika aktiva inom integration hade det nog sätt annorlunda ut, menar Björn

Vidgar sina vyer

Att få någon typ av belöning eller beröm för den tid och kraft som han lägger ner i arbetet som volontär har aldrig varit viktigt. Utan han tycker att det är själva upplevelsen som är det viktigaste.

Det är så otroligt givande att sitta en med en grupp människor från olika länder. Det gör att man vidgar sina vyer väldigt mycket, säger Björn

På After School Club är deltagarna från många olika länder och har olika bakgrunder. Vilket gör att det ofta blir intressanta samtalsämnen som kommer på tal.

Alla kan vara volontärer

Alla har inte tid att ställa upp som volontär det vet Björn om. Men han tycker att det är viktigt att människor ska känna att de alltid har något att erbjuda andra, oavsett förkunskaper.

Det är inte många av volontärerna på After School Club som har en bakgrund som lärare, med det är inte det som är viktigast, säger Björn

Vill du också ställa upp som volontär i något sammanhang?

Kontakta
Rune Yttersjö
E-post: Rune.yttersjo@gotene.se
Telefon: 0511-38 68 13

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!