Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Cykelkurs för att öka frihetskänslan

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Nu är den första veckan av cykelkursen genomförd. Kursen som initierats av kvinnor i Götene som tidigare inte haft möjligheten att lära sig cykla.

Det är inte en självklarhet att kvinnor får lära sig cykla i många länder bland annat i Syrien. Detta vill den internationella kvinnogruppen i Götene förändra. Tillsammans med integrationsprojektet Mötesplatsen kan de nu driva igenom sina önskningar om frihet på cykeln. Det finns många anledningar bakom viljan att lära sig cykla, bland annat för att tas sig runt i samhället, cykla med sina barn och värna om miljön.

Praktik och teori

Kursen genomförs på Nils Tolsgården i Götene tillsammans med instruktören Anna Asplind från Cykelfrämjandet. Under sex tillfällen får kursens fem kvinnor lära sig tekniker för att cykla. Praktiken varvas av med teorimoment, där de diskuterar trafikregler och säkerhet. Teorin ska hjälpa de att bli mogna i trafiken och bli säkra cyklister, vilket är väldigt viktigt enligt Anna Asplind.

Sprida vidare sina kunskaper

Kursen är en satsning från projektet Mötesplatsen i kommunen, då kvinnorna efter kursen även kommer genomföra en instruktörsutbildning. För att sedan själva kunna hålla cykelkurser för andra kvinnor i kommunen som önskar samma frihetskänsla.

Vill du veta mer?

Ulla Knutsson, projektledare
E-post: Ulla.Knutsson@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 22

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!