Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Brand på det planerade boendet för ensamkommande flyktingbarn på Vikingagatan

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

I natt brann det på det planerade boendet för ensamkommande flyktingbarn på Vikingagatan 13. Boendet planerades att öppna inom de kommande veckorna. Hela byggnaden är rökskadad och gemensamhetsytorna svårt brandskadade. Ingen person fanns i huset. Att hantera personalens oro och försöka lösa nya lokaler är nu prioriterat.

Klockan 3.57 i natt larmades räddningstjänsten till branden på Vikingagatan 13 där det nya boendet för ensamkommande flyktingbarn höll på att ställas i ordning.

När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad i den del av bottenvåningen som var cafeteria och tänkt till gemensamhetsyta. Hela fastigheten var rökfylld och våning två och tre är rökskadade. Ingen person fanns i i huset, vilket kontrollerades av rökdykare.

Väktare kontrollerade byggnaden strax efter klockan ett i natt och då hade allt varit lugnt.

Vi vet inte vad brandorsaken är. Polisens tekniker och hundar kommer att undersöka så snart som möjligt för att försöka ta reda på brandorsaken.

Vad händer nu?

Ledningsgruppen för sektor omsorg har möte nu på morgonen för att planera för hur de ska finnas till hands för personalen för att kunna svara på frågor och hantera eventuell oro. De börjar även jobba med att hitta nya lämpliga lokaler för boende för de ensamkommande flyktingbarnen.

Lokalerna på Vikingagatan kräver omfattande sanering och det är oklart när lokalerna kommer kunna återställas igen. Så fort vi får lov att komma in i huset kommer kommunens fastighetsavdelning att göra en statusbesiktning och bedöma skador och tid för åtgärder.

Väktare ronderar huset med jämna mellanrum för att bevaka uppkomst av eventuell efterbrand. Bevakningen utökas även på kommunens andra boenden.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!