Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Besök från Katalonien, Spanien

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Götene kommun fick besök från Katalonien Spanien förra veckan. Besökarna var dels ansvariga politiker och dels tjänstemän inom integrationsområdet.  Katalonien får många migranter till sin region och var i Sverige för att lära om hur man kan jobba med integration kopplat till landsbygdsutveckling. De besökte oss i Götene och Arbetsförmedlingen i Stockholm.

Lära av varandra

Att lära av varandra om hur man kan jobba med integration är bra eftersom migrationen är en stor fråga för många länder i Europa. Katalonien i Spanien får fler migranter nu än tidigare och sökte därför en svensk landsbygdsregion att lära av.

Götene kommun har erfarenhet av att ta emot många asylsökande och har dessutom jobbat några år med nya metoder för att få människor att uppleva delaktighet i samhället. Under besöket från Katalonien gavs möjligheter att berätta om vårt arbetssätt och av målgruppen själva genom Support Group Götene.

Support Group

Support Group Götene som är en förening med flera nationaliteter inklusive svenskar, beskrev hur de jobbar för en bra integration i Götene och för att nya götenebor skall uppleva delaktighet i samhället.

Föreningen sammarbetar med kommunen och andra organisationer i samhället för en ökad förståelse för hur det svenska samhället fungerar.

Presentation om Götene kommun

Kommunalrådet Åsa Karlsson inledde med en presentation om Götene kommun, både vad gäller den service som erbjuds medborgarna samt om naturen, föreningsliv och näringslivets möjligheter.

En rundresa på Kinnekulle med stopp för både lunch och fika visade några av de platser kommunen är stolta över.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!