Lyssna

Kakor på Götene kommuns hemsida (cookies)

Vi använder kakor på Götene kommuns hemsida. En kaka är en liten textfil som sparas på din dator och kallas även cookie. Den innehåller information som används för att förbättra webbplatsen för dig som besökare.

Dessa kakor används på www.gotene.se

Götene kommuns hemsida är byggd i verktyget Sitevision och använder som regel endast en nödvändig, tillfällig kaka. En tillfällig kaka sparas tillfälligt och raderas automatiskt när du stänger ner din webbläsare. En tillfällig kaka kallas även för sessionskaka.

Nödvändiga kakor

Nödvändiga kakor används för att webbplatsen ska fungera på ett korrekt sätt.
Nödvändiga kakor går inte att inaktivera.

JSESSIONID är en teknisk kaka som används för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Det är en tillfällig kaka som raderas när du stänger ner din webbläsare.

Funktionella kakor

Uppläsningsverktyget som vi har på Götene kommuns hemsida använder kakor. När du startar uppläsningen får du först acceptera att kakor placeras på din dator. Det är alltså bara du som använder vårt uppläsningsverktyg som berörs av dessa kakor.

  1. _rspkrLoadCore är en tillfällig kaka som används för att ladda spelaren snabbare om du går vidare till andra sidor och vill lyssna på dem också. Det är en tillfällig kaka som raderas när du stänger ner din webbläsare.
  2. ReadSpeakerSettings, den här kakan placeras på din dator om du väljer att göra personliga inställningar på spelaren, så som ändra uppläsningshastighet, färger, storlek och liknande. Detta för att du ska slippa göra inställningarna på varje ny sida du går in på. Det är en tidsbegränsad kaka som sparas på din dator i cirka fyra dagar och sedan raderas den automatiskt. Den innehåller ingen information om dig utan bara dina inställningar i uppläsningsverktyget.

Analytiska kakor

Vi använder inga analytiska kakor på Götene kommuns hemsida.

Så stänger du av eller tar bort kakor

Om du vill kan du stänga av funktionen att spara kakor i din webbläsare. Det gör du genom att gå in i säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Där kan du också välja att radera kakor som du redan har på din enhet.

Mer information om kakor

På Post- och telestyrelsens hemsida finns mer information om kakor

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!