Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Musikföreställning: Hugget i sten - 27 november 

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

En stenhuggares historia i ord och musik! Kristin Svensson och Clara Hållén berättar Håll Lars´ livshistoria fyllt av slit, nykterhet och underkastelse, med hjälp av visor, folkvisor och hans egna ord.

Detta är berättelsen om Håll-Lars Petter Persson. Mannen som, i slutet av 1800-talet, flyttade från Älvdalen till Bohus-Malmön för att jobba i stenindustrin där. Att jobba i stenindustrin var tungt och arbetarna fick bekänna färg. När tunga lyft och hantverksskicklighet var enda chansen att överleva.

I den här miljön flödade alkoholen, lönerna spelades bort och fackföreningarna frodades. Inget av det tilltalade Lars-Petter. Han ansåg att enda vägen till lycka var genom slit, nykterhet och undergivelse.

Hela livet höll han på sina starka ideal och han slutade sina dagar på samma sätt som han börjat, som en stenhuggare.

Håll-Lars Petter Perssons memoarer återfanns inmurade i en sten på Bohus Malmön. Vi berättar hans historia med hjälp av visor, folkvisor och hans egna texter.

Musiken håller sig inom genrerna visa och folkmusik. Med i programmet finns visor som vi har efter Edith Carlsson från Malmön och visor som, enligt Lars Petter, sjöngs i hans barndomshem i Älvdalen. Det finns även ett par modernare visor och en riktig Taubeklassiker

Musik på bibliotek, ett samarrangemang med Musikcentrum Väst, ABF.

Måndag 27 november klockan 19.00, Biblioteket
Biljetter 40 kronor.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!