Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Föredrag om Alzheimer med Edna Alsterlund i Centrumhuset - 21 mars

Publicerad: 14 mars 2012
Edna Alsterlund.

Edna Alsterlund.

Edna Alsterlund träffar världsmästaren i tungvikt Ingemar Johansson första gången i USA år 1979. De finner varandra, och under de följande åren deltar paret i ett internationellt jetset-liv över hela världen. Efter femton år drabbas Ingemar av Alzheimers sjukdom och saknar själv all sjukdomsinsikt.

Den längsta ronden


Edna Alsterlund träffar världsmästaren i tungvikt Ingemar Johansson första gången i USA år 1979. De finner varandra, och under de följande åren deltar paret i ett internationellt jetset-liv över hela världen: han är ständigt efterfrågad i olika sammanhang som idrottsevenemang och välgörenhetsgalor, och hon är reporter för bildtidningen Se. Efter femton år drabbas Ingemar av Alzheimers sjukdom och saknar själv all sjukdomsinsikt.

Edna Alsterlund låter oss ta del av hennes personliga berättelse om att vårda en anhörig som drabbats av sjukdomen; hur tillvaron blev en kamp för att få livet att fungera, hur hon försökte tillgodose Ingemars behov och samtidigt på olika sätt skydda honom mot omgivningens alltmer intensiva spekulationer. Hon tar upp anhörigvårdarens svåra och utsatta situation.

Den längsta ronden är också titeln på den bok Edna skrivit om att vårda en anhörig som drabbats av Alzheimers sjukdom, ofta kallad "de anhörigas sjukdom".

Onsdag 21 mars klockan 19.00
Sessionssalen, Centrumhuset, Götene
Fri entré.

Arrangörer: Studieförbundet vuxenskolan, Folkhälsorådet, Anhörigstödet, Biblioteket och Alzheimerföreningen Lidköping.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!