Evenemangskalender

Information om evenemang i Götene kommun.

 • Filmfest på Biograf Göta Lejon


  Götene har utsetts till filmårskommun 2020 och därför händer det extra mycket spännande saker kring bio och film under året. Nu är det dags för Festivalinvigning och Filmisk salong - en vecka till brädden fylld av intressanta filmer och samtal.
  Läs mer
 • Filmisk salong med tema Ålderism och filmen Ladies of Steel


  Filmisk salong med film och fördjupande samtal om konsten, livet och samhället. Temat denna kväll är ålderism och filmen som visas är Ladies of Steel. Paus med dryck, tilltugg och mingel och ett scensamtal där gäster diskuterar kvällens ämne
  Läs mer
 • Filmisk salong med tema: AI -artificiell intelligens och filmvisning: iHuman


  Film och fördjupande samtal om konsten, livet och samhället. Temat denna kväll är Artificiell intelligens (AI) och filmen som visas är iHuman. Paus med dryck, tilltugg och mingel och ett scensamtal där gäster diskuterar kvällens ämne.
  Läs mer
 • Filmisk salong med tema Mansrollen och filmvisning Sällskapet - intervjuer ifrån alltings mittpunkt


  Film och fördjupande samtal om konsten, livet och samhället. Temat denna kväll är Mansrollen och filmen som visas är Sällskapet -intervjuer från alltings mittpunkt Paus med dryck, tilltugg och mingel och ett scensamtal där gäster diskuterar kvällens ämne.
  Läs mer
 • Filmisk salong med tema Mansrollen och filmvisning Sällskapet - intervjuer ifrån alltings mittpunkt


  Film och fördjupande samtal om konsten, livet och samhället. Temat denna kväll är Glesbygd och kvällens film är den isländska dramakomedin Mjölkkriget. Paus med dryck, tilltugg och mingel och ett scensamtal där gäster diskuterar kvällens ämne.
  Läs mer
 • Poesikväll med Ylva Svensson Borg - 4 februari


  Ylva Svensson Borg Illustratören, konstnären och poeten Ylva Svensson Borg läser ur sin diktsamling samt visar bilder och berättar om den resa hon gjorde med tåg från Skövde till Beijing. En 9000 km lång resa med en främling, som fick henne att börja skriva poesi.
  Läs mer
 • Konstutställning:
  Karin Börjeson


  Konstverk av Karin Börjesson Karin Börjeson har utbildat sig på Karlstads fria målarskola och på Gerlesborgsskolans kurser. Hennes verk finns i flera kommuner i Värmland och hon är aktiv i Värmlands konstnärsförbund.
  Läs mer
 • Barnteater, dans: Herr Kattzon och Lilla Morrhår - 8 februari


  Herr Kattzon och Lilla Morrhår Lilla Morrhår är en charmig och vild liten kattunge. Lilla Morrhår tar inte bara all uppmärksamhet, hen hittar på massa bus, och värst av allt, oftast är det Herr Kattzon som får skulden! Till slut får Herr Kattzon nog. En dansföreställning av Gilda Stillbäck fritt efter bilderböcker av Sam Lloyd.
  Läs mer
 • Reptiler och kryp på Går'n 11 februari - för barn och unga


  Kom och lär dig mer och titta på spännande reptiler, spindlar och kryp!
  Läs mer
 • Sportlovspyssel på biblioteket 12 februari


  Kom och pyssla med oss på bibblan! Vi har både alla hjärtans dag-pyssel och mer sportiga pyssel, välj själv!
  Läs mer
 • Karlsborgs storband, en
  hyllning till Elvis Presley - 22 februari


  Karlsborgs storband tillsammans med Vincent Franklind hyllar Elvis Presley, en av vår tids absolut största ikoner.
  Läs mer
 • Kulturcafé med vernissage, Pamela Wilson - 24 februari


  Kulturcafé med vernissage Pamela Wilson Pamela Wilson är född och utbildad i Australien men lever och arbetar sedan 30 år i Sverige. Hon arbetar i olika material
  som silver, järn, koppar, aluminium och plast. I sina smycken
  använder hon ofta textila tekniker, något som gör hennes verk
  fria och annorlunda.

  Läs mer
 • Nyfiken på Island - 25 februari


  Möt Monica och Palle Gudmundsson som berättar och visar bilder från fantastiska och annorlunda Island!

  Läs mer
 • Konsert Maja-Karin Fredriksson - 27 februari


  Ale Möller Maja-Karin Fredriksson tolkar poeten Ebba Lindqvist. och turnerar nu med sina egna tonsättningar. Musiken rör sig i gränslandet mellan pop, jazz & visa med Maja-Karins röst i centrum, analogt och mjukt välkomnande. Med sig på scenen har hon Lovisa Samuelsson (cello).
  Läs mer
 • Barnteater, musikföreställning:
  Gosedjur - 7 mars


  Gosedjur med Tobias Edwardsson Det ligger en pojke i en säng. Han är mörkrädd och har svårt att sova. När han kramar om ett av sina gosedjur öppnar sig plötsligt en värld av lek, sång, fantasi och äventyr för pojken och alla hans gosedjur...
  Läs mer
 • Viskväll i Hangelösa: Paulsson och Djup - 8 mars


  Musikkväll med Jimmy Paulsson och Anders Djup som är en välkänd och uppskattad duo. Årets viskväll i Hangelösa bygdegård bjuder på låtar av Elvis, Johnny Cash vilka varvas med svenska visor.
  Läs mer
 • Konsert med Trio Måne och Sol - 12 mars


  Trio Måne och Sol Hälsning från Hellsing! Ett program med Hellsings diktkonst, fantasifullt tonsatt av Stefan Forssén. Roliga, originella och finstämda sånger som framförs av Trio Måne och Sol, vokalt och instrumentalt. Sångerna speglar den stora variationen i Hellsings diktkonst, rim och ramsor om kärlek, livsfi losofi och naturens skönhet. (Konserten riktar sig främst till en vuxenpublik).
  Läs mer
 • Kulturcafé med vernissage, Rolf Gustafsson - 23 mars


  Konstverk av Rolf Gustafsson Rolf Gustafsson bor lantligt i Persbyn utanför Åmål. Det är naturen där, skogar och våtmarker som inspirerar honom i hans konst. I utställningen visar han glas och grafik.
  Läs mer
 • Ale Möller och Göteborg Wind Orchestra - 29 mars


  Ale Möller Ale Möller är musikanten med hela världens musik i hjärtat och som med musikalisk djärvhet och glödande passion bygger ett musiklandskap grundat på musiktraditioner från jordens alla hörn.
  Läs mer
 • Tobias Rawet, att
  överleva Förintelsen - 30 mars


  I Sverige finns idag färre än 800 judar kvar som överlevde Förintelsen, och det är bara ett fåtal som fortfarande orkar och klarar av att berätta, Tobias Rawet är en av dem.
  Läs mer
 • Barnteater: Maskresan - 4 april


  Maskresan Följ med på en underbar resa för de allra minsta full av roliga möten samt lekfulla ramsor och sånger. Men framför allt ett gäng underbart fantasifulla
  maskar.

  Läs mer

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!