Lyssna

Musik på slott och herresäten Kennemark & Gustafsson -tisdag 28 juni

I konserten "Musiken där jag bor" tar riksspelemännen Hans Kennemark och Jenny Gustafsson med oss på en folkmusikalisk resa av yppersta klass.

Två spelmän, en man och en kvinna står vända mot varandra och spelar på fiol.

Foto: Tina Axelsson

Två riksspelmän på Mariedals slott tar publiken med på en folkmusikalisk resa av yppersta klass. På färd från söder till norr stannar man upp i trakten runt denna historiska miljö och presenterar berättelserna och musiken efter den legendariska spelmanssläkten Lindell.

Med Hans Kennemark och Jenny Gustafsson som båda är riksspelmän på Västgötalåtar.

Datum och tid: 28 juni klockan 19.00.

Mariedals slott

Biljetter, 250 kronor: Köp online hos Nortic
eller hos medborgarkontoret 0511-38 60 01.

Jenny Gustafsson är född 1977 i Gingri utanför Borås men bor numera i Göteborg. Efter studier på Musikkonservatoriet i Trondheim har hon varit verksam som musiker och pedagog, efter 15 år i Norge flyttade hon hem till Västergötland. Jenny har gjort en rad turnéer genom norska Rikskonsertene, arbetat som teatermusiker och gjort diverse kammarmusikprojekt. Hon har också gjort ett stort dokumentations- och insamlingsarbete av folkmusik i Sjuhäradsbygden och brinner för att föra denna musik vidare. Hon har sedan 2003 varit lärare på Sjövikskursen och är sedan 2011 riksspelman på västgötalåtar.

Hans Kennemark är född i Sandhem 1965. Hans har turnerat internationellt med grupper sedan början av 80-talet. Man har kunnat höra honom i grupper som Forsmark Tre, Bäsk, Tritonus, Septentrio och Nordik Tree där han medverkat till att sprida den västgötska musiken vida omkring. Som kompositör och arrangör har han gjort folkmusiken tillgänglig för en bredare publik inom Sverige och internationellt. Inte minst genom de körverk han skrivit med Alf Hambe som textförfattare. Hans är riksspelman på västgötalåtar sedan 1985.

Musik på slott och herresäten arrangeras i samarbete med kultur och fritid Lidköpings kommun och ABF, och med stöd av Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!