Lyssna

Musik på slott och herresäten Per Gross och Mårten Falk -söndag 24 juli

Blockflöjtvirtuosen Per Gross spelar tillsammans med gitarristen Mårten Falk programmet "Målande modernism och sirlig barock".

Svartvit porträttbild på Per Gross som håller en blockflöjt i handen med en mörk bakgrund.Förstora bilden

Här möter vi svenska Andrea Tarrodis fina svit "The world of Henri Rosseau" (2015) för flöjt och gitarr, och Andrea får också svenskt sällskap av J. H Roman, här i form av en av flöjtsonaterna, ur en verksamling av 12 sonater - den enda verksamling som trycktes och gavs ut under Romans levnad. Roman är så atta sägas även nyaktuell i och med Ernst Brunners nya biografi om Den svenska musiken fader! Och Roman flankeras av den kontinentale G. Ph Telemann, samtida och bästis med J. S Bach. Telemann brevväxlade med Roman och hjälpte till att sprida hans flöjtsonater i Europa. Ovan nämnda Andrea Tarrodi har i sin musik inspirerats av den franske konstnären Henri Rosseau och hon är även synestet (vilket även Mozart var) vilket innebär att toner/klanger/ackord även upplevs som/i färg.

Datum och tid: 24 juli klockan 19.00

Kollängens Tingshus

Biljetter, 250 kronor: Köp online hos Nortic
eller hos Medborgarkontoret 0511-38 60 01, Turistbyrån Lidköping 0510-200 20

Per Gross är en Sveriges främsta blockflöjtister. Per Gross tog sin masterexamen i music/performance år 2004 från the Academy of Music Southern Denmark, där han studerat under Dan Laurin. Vidare studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm resulterade i ett solistdiplom 2009. Idag är Gross en av våra främsta instrumentalvirtuoser med många vunna stipendier och priser, samt internationellt erkännande. Han vann Ljunggrenska tävlingen 2008 och Solistpriset 2010 i kamp med de bästa svenska instrumentalisterna.

Mårten Falk är en av Sveriges mest framgångsrika gitarrister och har turnerat i Syd- och Nordamerika, Öst- och Västeuropa, Ryssland och Japan. Han har även gjort runt femton skivor som uppmärksammats i internationell press. Mårten har en bred repertoar som sträcker sig från 1500-talet till vår egen tid och han behärskar många gitarrliknande instrument. Han har samarbetat med tonsättare från fyra kontinenter och han har uruppfört över 120 gitarrstycken tillägnade honom.

Musik på slott och herresäten arrangeras i samarbete med kultur och fritid Lidköpings kommun och ABF, och med stöd av Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!