Lyssna

Konstutställning: Sommarsalong med vernissage - 10 juni

Fem konstnärer med varierande uttryck ställer ut i årets Sommarsalong som pågår ända fram till 17 augusti. Måndag 10 juni klockan 18:00 är det vernissage tillsammans med konstnärerna och musikunderhållning av Duo Fiano.

Förstora bilden

Om utställningen

Tid: Utställningen pågår 10 juni– 17 augusti.

Plats: Götene konstrum

Medverkande konstnärer: Ellen Öberg, Malin Lidén, Christian A R Johansson, Ulla Knutsson och Fredrik Lindvall.

Arrangör: Kulturen i Götene

 

Om vernissagen

Tid: Måndag 10 juni klockan 18:00.

Plats: Götene konstrum

Arrangör: Kulturen i Götene

Välkommen på vernissage med konstnärsamtal. Musikunderhållning med Duo Fiano, kulturskolans lärare Lena Öberg och Ulla Anttila Thoursie.

Program för kvällen:

  • Musik med Duo Fiano
  • Presentation av konstnärerna och deras verk
  • Musik med Duo Fiano

Duo Fiano. Lena Öberg och Ulla Anttila Thoursie från Kulturskolan i Götene.

Om konstnärerna

Ellen Ögren

Ellen Ögren

Mitt namn är Ellen Ögren och jag är 15 år gammal, jag har utforskat konsten och kulturen på olika sätt sedan jag var liten. Min konst har varierat mycket under åren och gör fortfarande. Jag gillar konst som får dig att tänka även om det är det lättaste motivet. Konsten jag har valt att ställa ut är enkla motiv med en ljusare mening som man får tolka som man vill. Jag hoppas att konsten kan växa i Götene kommun och speciellt bland unga för att kulturen ska få leva kvar!

Malin Lidén

Malin Lidén

Jag är en autodidakt och i huvudsak abstrakt målande och skulpterande konstnär, jag jobbar med mixmedia i måleriet och med lera, betonglera och Powertex i mina skulpturer. Jag projektleder även större konstevenemang och curerar utställningar, håller konstworkshops och konstretreats i Sverige och utomlands.

En del av mina motiv är figurativa, de figurer jag målar och ansikten jag skulpterar har uteslutande slutna ögon. Detta är en påminnelse om att inte förlora oss i världen utan att gå inåt för att lära känna och förstå vår innersta essens. Jag vill uppmuntra att vi med jämna mellanrum behöver dra oss tillbaka för stilla kontemplation och tystnad för att höra den lilla rösten inom, den som vägleder oss till klarhet och djupare förståelse av oss själva och vår värld. Jag skapar konstretreat för att befrämja detta syfte.

Är uppvuxen i konstnärshem i Västergötland och började min konstnärliga bana 2015 mer på allvar. Har i 22 år bott i Tällberg, Dalarna med min familj med nu två vuxna barn och de sista två åren inne i Leksand för två års studier i Kreativt entreprenörskap och ett år utomlands med Utvecklingsår Konstnärliga Processer.

Under hösten 2023 flyttade jag till Faial som tillhör ögruppen Azorerna i Portugal. Detta som ett perspektivskifte inför utforskandet av nya konstnärliga processer. Här bodde jag i sex månader och perspektivskiftet sträckte sig långt bortom de konstnärliga processerna. Resan till ön mitt ute i Atlanten blev min livs resa med både yttre och inre transformation som tagit mig till nya dimensioner av personlig utveckling såväl som den konstnärliga utvecklingen.

Christian A R Johansson

Christian A R Johansson

Efter ett livslångt förhållande med sitt expressiva och klassiskt styrda måleri så förädlas nu konsten som krokimästare. Med pennan svingar han långa djärva drag som en ninja med sitt vassa svärd. Pennan, papperet och ögat är det han har kvar att föra konsten vidare i sitt liv med. Intensitet, närvaro i sekunden och med pennan i hand så dras han bort, från självförtroende och tvivel. Kvar är linjen, eller tråden om man så vill, ren och enkel och med en stark och talande känsla i relationen modell och konstnär.

Ulla Knutsson

Ulla Knutsson

Jag jobbar oftast med frågor som berör mig på djupet, om livet, samhället och allt som sker i världen. Genom skapandet får jag ur mig det som tynger mig och det blir lite lättare att leva.

Jag skapar oftast utifrån frågor som berör mig på djupet, om livet, samhället och allt som sker i världen. Genom skapandet får jag ur mig det som tynger mig och det blir lite lättare att leva. Jag hoppas också att jag lyckas väcka lite nya tankar hos betraktaren.

Fredrik Lindvall

Fredrik Lindvall

Kinnekullebaserad konstnär som sysslar med abstrakt måleri.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!