Lyssna

Galleri Hemmavé vernissage - 27 april

Vi kallar vår utställningsplats under stjärnorna för Galleri Hemmavé och den här gången är det dags för broderande konstnär Pian Bates med utställningen 'Innan det är försent'. Utställningen pågår under perioden 27 april - 26 maj.

Pian Bates - selfie.Förstora bilden

Pian Bates - selfie

Om Galleri Hemmavé

Galleriet har sin upprinnelse i en tankesmedja 2021. En idé som inte ville släppa greppet och som växte ur samverkan mellan GöteneBostäder, Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, Kultursystem Kinnekulle och Götene kommun.
Vi är glada att nu kunna presentera den andra av totalt tio planerade utställningar i den nya utemiljön i kvarteret Melonen 6, innanför de nyproducerade bostadshusen på Alsborgsgatan 11 och 13 i Götene.

Om Pian Bates

Pian är konstutbildad på Opus School Of Textile Arts i London med inriktning broderi. Idag leder hon tre broderigrupper i Lidköping, Skara och på Kinnekulle där flera gemensamma projekt genomförs, t.ex. St Helena - en stor triptyk som idag finns i Götene kyrka och en karta över Skaraborg med alla dess 15 kommuner.

Sedan många år leder Pian olika broderikurser, föreläser samt skriver artiklar om broderi både här i Sverige och utomlands.

Hon var också en av projektledarna i ’Branden i Uddevalla’ -broderiet från 2006, samt ’Bohusläns historia’ från 2008.

Om evenemanget

Tid: Lördag 27 april klockan 11:00

Plats: Asborgsgatan 11-13 i Götene, kvarteret Melonen 6

Arrangör: GöteneBostäder, Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, Kultursystem Kinnekulle och Götene kommun med stöd av Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!