Gammal nyhet

Den här nyheten publicerades 21 maj 2010 och är kanske inte aktuell längre.

Välkommen till Klassfotboll 2010 - 29-30 maj

Publicerad: 21 maj 2010
Årets klassfotboll spelas den 29-30 maj på Kinnevallen i Kinne-Vedum

Några funderingar från ordförande i Kinne-Vedums IF Annette Holgersson kring fotboll generellt och klassfotbollen speciellt:


"Grönt är skönt!" Då tänker jag inte bara på Kinne-Vedums IF :s klubbfärg, utan att det efter en lång vit vinterblivit vår, gräset är åter grönt och det inbjuder till att spela fotboll. Eftersom jag arbetar mitt emot en skola i kommunen kunde jag efter påsk glädjas åt att eleverna började spela fotboll på rasterna och att det varmed rättvisemärkta bollar skänkta av Svenska kyrkan i Götene församling. Dessa bollar ger förutsättningen till rörelse på rasterna och har säkert inspirerat till att det är hög deltagarfrekvensi klassfotbollen. Hela 910 elever har anmält sig i år och det är 77 % av elevunderlaget.

Klassfotbollsdagarna bjuder en hel del aktiviteter förutom matcherna. Som traditionen bjuder håller Life-Club i en gemensam uppvärmning från scenen före matchstart.

Kl 12.30 uppträder båda dagarna Tomas Lundman samt Mr Mouwee. Olika aktiviteter erbjuds mellanmatcherna. Nytt för i år är Reball, en form av paintball. Andra aktiviteter är hoppborg, ponnyridning, hastighetsskjutning och bingopromenad samt ett lotteri med två cyklar som vinst kommer att säljas.
 

Finalen för segrande 5:or spelas lördag 28 augusti


Regionsfinalen för 5:orna i Västergötland arrangeras av Kinne-Vedums IF.

Finaldagen startar med gemensam samling kl. 09.30 i Kinne-Vedum, på Kinnevallen. Matcherna startar kl. 09.45 och avslutas med finalspel under eftermiddagen.
 

Första pris:


En skolresa för hela klassen med entré, övernattning och alla måltider till Skara Sommarland, som de kan utnyttja kommande år.
 

Andra pris

:


En heldag på Skara Sommarland med lunch för hela klassen.

 

Inbjudna klassfotbollskommuner:18 st


Alingsås, Borås, Falköping, Gullspång, Götene, Lidköping, Mariestad, Mark, Skara, Skövde, Tibro/Karlsborg, Tidaholm/Hjo, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Ulricehamn

 
För mera information gå in på Kinne-Vedums IF:s hemsida: www.k-vif.com(nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Stefan Rubach, senast ändrad 25 maj 2010