Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Grytgöls IK besöker Götene kommuns föreningsliv

Publicerad: 1 oktober 2012
Föreningar i Götene kommun är inbjudna till en kväll, onsdagen den 10 oktober, då Grytgöls IK kommer på besök och berättar om sin verksamhet. Föreningen ger också sitt perspektiv på landsbygdsutveckling. Grytgöl är ett litet samhälle i Finspångs Kommun.

"Bredden är Grytgöls Idrottsklubbs styrka"

Grytgöls Idrottsklubbs (GIK) föreningsidé väcker stort intresse hos andra klubbar och kommuner. Representanter besöker ofta andra klubbar och kommuner för att tala om bland annat GIK:s grundidé och landsbygdsutveckling i allmänhet. "Det finns snart inte en enda kommun i Småland eller Blekinge som vi inte har besökt", heter det i medlemstidningen. Med en verksamhet som sträcker sig över idrott, loppisar, karnevalståg, mopperally, festplats, bio, kafé så finns det något som passar alla i ett litet samhälle.

"Bonnförening"

Det började för tio år sedan när vi fick besök av vårt riksförbund, de skulle göra studiebesök hos en "bonnförening". Det blev startskottet sedan dess har bollen rullat snabbare och snabbare.
-föreningar är generellt dåliga på att behålla medlemmar efter att de slutat vara aktiva inom sin genre. Hur man löser det är en vanlig fråga. Men vad vi talar om är olika från gång till gång, berättar ordföranden Göran Gustafson.
-Mycket av vår utveckling kommer från medlemmar med goda idéer. Framförallt för de yngre tror jag att det är viktigt att ingen säger "det där provade vi 1967 och det fungerade inte". Alla måste få jobba med det som de tycker är kul, säger Göran Gustafson.

Se Grytgöls IK hemsida: www.grytgol.se

När: onsdag 10 oktober

Var: Centrumhuset Götene, Sessionssalen

Tid: 18.30 - till ca 21.00 beror på hur många frågor och vilken diskussion det blir
efter föredraget.

Övrigt!
Kom gärna hela styrelsen och ta gärna med mer medlemmar. Varför räcker det inte att skicka en person? Jo är det något som, aha det skulle passa oss som förening, så har oftast den personen inte en chans när man träffar övriga styrelsen/medlemmar att få igenom den saken.

Föreläsningen kostar inget, det som ni får lägga är er tid!

Anmälan till:
Stefan Rubach
E-post: stefan.rubach@gotene.se
Telefon: 0511 - 38 62 95
Senast den 8 oktober.
Det kommer att bjudas på frukt&dryck så vi vill veta hur många som kommer.

Ett samarbete mellan Götene Kommun och Studieförbunden i Götene kommun!

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!