Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

VMA-test den 7 mars klockan 15.00

På måndag den 7 mars klockan 15.00 är det dags för rutinkontroll av varningssystemet Viktigt meddelande för allmänheten (VMA). Då ljuder utomhussignalen i de tätorter som har varningssystemet och Sveriges Radio informerar om VMA-testet. I Götene kommun finns en ljudsändare - den sitter i Källby. Med tanke på omvärldsläget vill vi betona att detta tillfälle är ett test. På Götene kommuns hemsida kan du läsa mer om VMA, lyssna på hur signalerna låter samt hur du får till dig information vid en riktig kris.

VMA tuta "Hesa Fredrik" där ljudet illustreras med svarta streck. Ovanför strecken står siffrorna "7, 14, 7, 14" som symboliserar ljudets längd.

Klicka för att förstora bilden.

Varningssystemet för VMA, även kallad "Hesa Fredrik", testas fyra gånger per år: klockan 15.00 den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december. Då ljuder utomhussignalen i de tätorter som har varningssystemet och Sveriges Radio informerar om VMA-testet. I Götene kommun finns en ljudsändare - i Källby. Nästa kontroll av varningssystemet är på måndag den 7 mars klockan 15.00.

Detta är en rutinkontroll!

På grund av det rådande omvärldsläge vill vi understryka att detta är ett test, så att du inte blir oroad. Om du hör signalen på måndag behöver du inte göra någonting.

Information om VMA på Götene kommuns hemsida

Götene kommuns hemsida har vi samlat information om VMA - vad är VMA, hur går testet av varningsystemet till och vad du ska göra när du hör larmsignalen vid en riktig kris.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!