Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Ringkontakten
Uppstart av ny tjänst inom Frivilligverksamheten

Uppstart av ny tjänst i samverkan med SPF Seniorerna och PRO föreningarna inom Götene kommun. Måndagen den 4 oktober startar ny verksamhet upp för att minska känslan av ensamhet bland äldre.

Förstora bilden

Ringkontakten

Ett enkelt och givande samtal i vardagen av en volontär hoppas vi ska sprida omtanke och trygghet till den som önskar och känner ett behov av att någon hör av sig kontinuerligt.

Föreningskontoret

Föreningskontoret, Götene Äldrecenter är platsen där telefönören ringer ifrån och det kommer ske helgfria måndag, onsdag och fredag enligt aktuell telefonlista.

Frivilligverksamhet

Detta är en ny form av samverkan mellan Götene kommun och pensionärsorganisationerna verksamma inom kommunen. Samverkan för att nå ut till vår gemensamma målgrupp och minska känslan av ensamhet.

Tystnadslöfte

Samtliga volontärer som ringer inom Ringkontakten har tystnadslöfte och en rutin finns för vem de kontaktar om personen inte svara på samtalet.

Önskan av samtal

Den som önskar ett samtal av Ringkontakten anmäler sig till kommunens Frivilligsamordnare, vilken anvarar för behandlingen av kontaktuppgifterna. Detta är en tjänst i första hand för dig som inte har dagligt besök av hemvården. Tjänsten är kommunövergripande, kostnadsfri och icke biståndsbedömd.

Kontakt

Barbro Hallberg, frivilligsamordnare 
Adress: Mötesplatsen, Norra Skaravägen 32, Götene
Telefon: 0511-38 62 36
E-post: barbro.hallberg@gotene.se

Ytterligare information

Ytterligare information om tjänsten finner du i foldern om Ringkontakten.

Folder Ringkontakten Pdf, 161.2 kB.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!