Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommun, Agenda 2030-och projektet Glokala Sverige

Götene kommun deltar i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i hela Sverige.

Projektet

I projektet Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner deltar kommuner och regioner, med syfte att utvecka sin kunskap om Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i hela Sverige.

– Götene kommun är mycket glad över att vara med i denna utbildningsinsats för att fördjupa våra kunskaper om Agenda 2030. Både tjänstemän och politiker kommer delta i utbildningen då alla i vår kommun har en viktig roll att utgå från agenda 2030:s globala mål inom bland annat miljö och sociala frågor, säger kommunutvecklare Mikael Lundgren på Götene kommun.

– Vi är glada och stolta över att nära hälften av landets kommuner och regioner är medlemmar i Glokala Sverige. Genom vårt samarbete ökar vi förutsättningarna för att hela Sverige ska vara med och bidra till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling, säger Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet.

Vad händer nu

Götene kommun arbetar kontinuerligt med att integrera Agenda 2030 i kommunala politiska program och i vår verksamhet.

Hur detta går till kan man läsa mer om här.

Vill du veta mer om Agenda 2030?

Mer om projektet finns på fn.se/glokalasverige. Där finns också en förteckning över samtliga antagna kommuner och regioner.

Kontakt

Kontaktperson kommun: Mikael Lundgren, Kommunutvecklare,                        tel  0511-38 62 83

Kontaktperson Svenska FN-förbundet: Pekka Johansson, pressekreterare, tel 073-374 62 84

Kontaktperson Sveriges Kommuner och Regioner, SKR: Kerstin Blom Bokliden, miljöexpert, tel 070-606 41 93Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!