Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vårrundekonsert med Janne Åström och Bengan Jansson i Lundsbrunn - 2 maj

Publicerad: klockan

Janne Åström och Bengan Jansson. Klicka på bilden för att förstora.

Janne Åström och Bengan Jansson. Klicka på bilden för att förstora.

Janne Åström och Bengan Jansson bjuder publiken på rock, pop och visor från förr och nu, med både allvar och humor och de lovar att det kommer att bli ett jäkla drag... spel!

Ett jäkla drag - med musik från då och nu

Både sångaren Janne Åström och dragspelaren Bengan Janson har stora framgångar i bagaget och en diger lista över högklassiga artistsamarbeten. Nu har de tillsammans skapat showen ”Ett jäkla drag” med musik från då och nu. Det bjuds på rock och pop från Bowie, The Kinks och Chuck Berry men även visor från Taube, Vreeswijk och Povel Ramel. Publiken utlovas en intim musikshow med en blandning av humor och allvar.

– Det känns fantastiskt kul att vara ute på turné med den här showen och bjuda på ett jäkla drag. Det är något väldigt unikt med att uppleva de här klassiska låtarna när de framförs med bara dragspel och sång, säger Janne Åström.

Fann varandra under ett framträdande i Dalarna

De två artisterna fann varandra 2009 under ett framträdande i Dalarna. Även om de hade träffats förr så var det där Janne Åströms sällsynt starka röst för första gången förenades med Bengan Jansons dragspel. Kombinationen var lyckad, och idag är de ett etablerat radarpar som på scenen förenar musik, glädje, energi och artisteri. 

– Vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Vi har båda en genuin kärlek till musiken och uppskattar variationen som finns i den här showen, säger Bengan Janson.

Janne och Bengan - personer med mycket erfarenheter

Den musikaliske mångsysslaren Janne Åström har medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, Kristina från Duvemåla och Les Miserables. Han har även turnerat med Rhapsody in Rock, arbetat med scenshowen R.E.A. i hela nio år och synts i tv-program som Allsång på Skansen och Så Skall Det Låta. Dragspelsvirtuosen Bengan Janson var länge en av medlemmarna i Östen med Resten och har blivit utsedd till årets dragspelare samt samarbetat med bland andra Marie Fredriksson, Putte Wickman, Sven Bertil Taube och Loa Falkman. Nu är han nybliven husartist på Vara konserthus.

Vårrundan

Mer information om Vårrundan Kinnekulle hittar du här

När:

Lördag 2 maj, klockan 20.00
Brunnssalongen, Lundsbrunns kurort.

Biljettpris: 240 kronor.

Köp biljett direkt! (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medarrangörer: Lundsbrunns kurort och Studiefrämjandet.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!