Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Uppstartsmöte för ny teaterkurs med Leif Olson – 17 mars

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Måndag 17 mars klockan 19 berättar Leif Olsson om "Vi gör teater", en teaterkurs han tänker starta. Detta första informationsmöte äger rum i Centrumhusets cafeteria och riktar sig till alla intresserade oavsett ålder och förkunskaper.

-Det har nu gått ganska lång tid sedan jag satte upp "Balladen om Jarl Birger" på Kinnekulle, säger Leif Olsson som skall leda verksamheten. Jag vet att många vill komma igång med teater, både med teaterövningar, improvisationslekar och pjäser, och därför sätter jag igång detta, vilket sedan kan leda till föreställningar av olika slag: pjäser, historiska spel, scenprogram och annat. Kanske till och med musikteater. Det finns ju gott om bra musik i kommunen. I mina tidigare uppsättningar, som Sagan om Husaby, En Midsommarnattsdröm och Vägen till Husaby medverkade ett 40-tal entusiaster, amatörer från när och fjärran. Jag vill att detta skall vara en verksamhet för bygden. Här finns gott om intresserade, många verkligt talangfulla, och det gäller att ta tillvara detta.

Leif Olsson har stor erfarenhet av teater. Han var i några år rektor för Skara Skolscen, med elever som Rikard Wolff, Marie Richardson och Pia Johansson och har regisserat pjäser både i Sverige och utomlands, senast satte han upp Strindbergpjäser i Minsk och Basel, och han leder ofta teaterworkshops.

Denna gång är det Vuxenskolan som till att börja med anordnar kursen Vi gör teater, vilket verksamhetsutvecklaren Annki Alnemar hoppas kan övergå i en eller flera teatergrupper. Götene kommun genom kultursamordnare Ann-Sofie Andersson uppmuntrar detta initiativ och ser det som ett bra tillskott till kulturlivet inom kommunen.

Kursen kommer att innehålla allt som rör teater: mycket improvisationsövningar, röst och talövningar, textläsningar, teaterteknik, och arbete med pjäser. Vid informationsmötet på måndag kväll 17 mars klockan 19 i Centrumhusets cafeteria berättar Leif Olsson om hur han tänkt sig kursen, var den skall äga rum, och planerna för framtiden, samt tar upp anmälningar. Det blir säkert någon liten teaterövning redan på måndag. 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!