Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Tôrparpris till teatergruppen Solstrålarna

Publicerad: 9 maj 2011
Tisdag 26 juli delas årets Tôrparpris ut på Tôrpardag i Fornbyn i Skara, årets pris går till dansbandet Elisa´s från Mariestad. Årets extra Tôrparpris går till teatergruppen Solstrålarna från Daglig verksamhet Linden i Götene.
Teatergruppen Solstrålarna är 14 skådespelare som jobbar varje Torsdag mellan klockan 9-15 och målet med denna grupp är att varje individ ska få en möjlighet till personlig utveckling. Genom drama/teater/rörelse skapas förutsättningarna för att nå målet vilket leder till att kroppsmedvetenheten stärks, att fantasin väcks och att kreativiten ökar.

Gruppen lägger stort fokus på det de är BRA på. Genom åren som gått har teatergruppen Solstrålarna själva skapat ett antal föreställningar och är nu i full action med en ny föreställning vilket alltid baseras på egentillverkade manus. Att skapa manus innifrån och ut har genom gruppens engagemang idag blivit Solstrålarnas motto.

Motiveringen


"I nio år har Helen Winberg arbetat med denna teatergrupp från Götene, som består av tolv medlemmar. Dessa är funktionshindrade men genom att arbeta med teater, dans och rörelser har de fått ett stort självförtroende, samtidigt som allmänhetens attityder till de funktionshindrade ändrats. Grattis Solstålarna."

I år är det tionde året som Tôrparpriset delas ut till unga och lovande västsvenska artister till minne av Mats Ljung, den store underhållaren från Skara som avled 2001.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!