Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Tipsa nytt filmprojekt om lokala historier och legender

Publicerad: klockan

Skaraborgshistorier. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Skaraborgshistorier. Klicka på bilden för att förstora.

Vilken lokal historia vill du se på film? Skaraborgs­historier är ett tvåårigt filmprojekt där en lokal historia i vår kommun ska filmatiseras. Tillsammans med övriga skaraborgskommuner kommer vårt bidrag bli en del av en större samling med totalt 15 kortfilmer.

Nu vill de ha hjälp av dig! Vilken lokal historia, sägen eller legend vill du ska vara med i projektet? Tipsa genom att fylla i formuläret på www.skaraborgshistorier.se (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du vara med?

I varje kommun kommer ett filmteam sättas ihop med unga kreatörer som är intresserade av att göra film. En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semiprofessionella förhållanden. Målsättningen att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet.

Är du intresserad av att medverka – anmäl dig på hemsidan.

Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet och sker i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden.

Vill du följa projektet?

Gå med i facebookgruppen Skaraborgshistorier (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!