Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Stora Höstrundan Kinnekulle 11-12 september

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

11-12 september är det dags för  "STORA Höstrundan Kinnekulle".

Nu är det återigen dags för Höstrundan Kinnekulle och i år är den lite större än vanligt.

Över 65 aktörer upp för att ta emot besökare

Det är bland annat konstnärer som öppnar sina ateljéer, porslinsutställning från Rörstrand Museum i stora växthuset på Hellekis säteri, många konstnärer och keramiker på Hjelmsäters egendom och hos Rydenska huset i Lundsbrunn är det konstutställning, café och vintage. På Kollängens tingshus kan man se fotografier från trädgårdsmästare Simon Irvine och lyssna till flera intressanta föreläsare. För den som gillar mat så är det trädgårdsmarknad i Husaby under lördagen med flera lokala matproducenter och hos Bryggeriet i Götene hittar man många goda ostar.

  • Nytt för i år under Stora Höstrundan Kinnekulle är att det är en samlingsutställning i Österplana kyrka där man kan få ett smakprov från alla aktörer likt den som är under Vårrundan Kinnekulle. Här finns också InfoPoint och lotteriets vinstbord. Här kan vara ett bra ställe att starta sin Höstrunda om man inte vet vilka man vill åka till, berättar Maria Henriksson, ordförande Mötesplats Kinnekulle.

I Stora stenbrottet invigs konstinstallationen ”Minnet av ett försvunnet hav” av Africa Coll 18.30 på lördagen. Det blir tal, tipspromenad och guidning. Ljusprojektionen på konstverken tänds mellan 19.00–21.00.

Det finns något för hela familjen

Hos Husaby ponnyturer kan man testa på ponnyridning/körning, träffa de nykläckta kycklingarna och kanske fynda något på loppisen. Infensus medeltidsförening kommer på lördagskvällen klockan 20.00 köra tornerspel vid deras Arena vid gamla Medeltidens värld. Även många caféer och restauranger håller öppet under dagarna så varför inte njuta av något gott att äta.

Deltävling i utomhusmatlagning

På söndagen är det tävling i utomhusmatlagning i Husaby. Lagen som tävlar gör upp om en plats till finalen i SM i utomhusmatlagning som går av stapeln i maj i Skövde. På 2,5 h ska lagen laga en trerättersmiddag som en jury skall provsmaka och sedan bedöma vilket lag som går vidare till finalen.

Nya skyltar

Nytt för i år är också de nya skyltarna hos aktörerna som visar att här är en aktör som är med i Mötesplats Kinnekulle. Skyltarna är gjorda i en stålkonstruktion som är svartmålad. Man ser tydligt Kinnekulles siluett med Mötesplats Kinnekulles logga samt aktörens namn på skylten.

Pandemin är inte över och från arrangörssidan arbetar vi med att påminna besökarna att tänka på att hålla avstånd och tillämpa hygienreglerna. Det kommer vara begränsat antal personer som kommer få vistas på de olika ställena.

Programbladet

Ladda hem Höstrundan Kinnekulles program för 11-12 september 2021 Pdf, 4.4 MB. (pdf, 1.9 MB)

Programmet finns att hämta på Medborgarkontoret i Götene, turistbyrån i Lidköping, info points på Kinnekulle och hos alla Höstrundeaktörerna.

Arrangör: Mötesplats Kinnekulle

www.motesplatskinnekulle.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!