Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Stora guldjakten blir Lilla guldjakten

Stora guldjakten på Kinnekulle är en skattjakt där presentkort till ett totalt värde av 100 000 kronor gömts på olika platser i kommunen under alla helger i maj. Initiativet, som är taget av Götene kommun och Destination Läckö-Kinnekulle har blivit väl emottaget och har engagerat många guldjägare i alla åldrar. Nu blir Stora guldjakten även till Lilla guldjakten där kommunen istället vill ha tips på medborgarnas guldplatser. Och självklart finns det presentkort att vinna!

Stora guldjakten på Kinnekulle är ett initiativ från Götene kommun och Destination Läckö-Kinnekulle där presentkort till ett värde av 100 000 kronor gömts på olika platser i kommunen. Jakten har pågått alla helger i maj och nu på lördag inträffar finaljakten.

Vi har fått fin feedback från deltagare i jakten. De allra flesta har varit väldigt positiva och tycker det är roligt. Det uppskattades att guldjakten inspirerade till att upptäcka och njuta av närområdet” säger Carolina Hellström, destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle.

Skattjakten har varit väldigt uppskattat, men det är svårt att veta hur många som varit ute på grund av att det är ett så pass utspritt evenemang. En fingervisning kan man få genom att se att Facebook-evenemanget haft 2400 unika visningar, 200 personer har använt appen Läckö Kinnekulle och QR-koden i Götene tidning har skannats över 900 gånger.

Vi vet att de allra flesta guldkuverten är upphittade och hoppas nu att så många som möjligt blir nyttjade i våra lokala butiker, caféer och skönhetssalonger. Många entreprenörer har varit positiva till initiativet och tycker det är ett kul sätt att uppmärksamma kommunen på”. Säger Emelie Thim, näringslivsstrateg i Götene kommun.

Guldjakten fortsätter

Men guldjakten tar inte slut med maj utan fortsätter istället som "Lilla guldjakten i Kinnekullebygden" som pågår fram till den 14 juni. Nu letar vi istället efter medborgarnas guldplatser i kommunen genom en digital tävling på kommunens hemsida. Utav alla bidrag som kommer in väljer en jury ut tio vinnare som får var sitt presentkort på 300 kronor att handla för i någon av de lokala butiker, restauranger, skönhetssalonger och caféer som finns här i kommunen.

Juryn består av representanter från Götene kommun och Destination Läckö-Kinnekulle och väljer ut tio vinnare med motiveringar som talar till hjärtat.

Syftet med att samla guldställen är att kommuninvånare ska få inspiration till fler natur- och kulturupplevelser i tider av isolering. Att bidra till en ökad lokal stolthet och medvetenhet om att i det i Götene kommun finns unika platser som är guld värda.

Detta i sin tur kan bygga naturkänsla, kunskap, hälsa och livskvalitet, som lägger grunden för en långsiktig respekt för kultur- och naturvärden. Genom att lyfta fram naturen kan också besökare uppmuntras till att stanna längre i kommunen och upptäcka mer.” säger Mikael Lundgren, kommunutvecklare i Götene kommun.

Tävla i Lilla guldjakten i Kinnekullebygden

På www.gotene.se/lillaguldjakten skickar du in ditt tävlingsbidrag.

Vid frågor kontakta

Emelie Thim, näringslivsstrateg
Telefon: 0511-38 60 09
E-post: emelie.thim@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!