Gammal nyhet

Den här nyheten publicerades 19 september 2016 och är kanske inte aktuell längre.

När molnen skingras, dagbio på Bio Göta Lejon - 21 september

Publicerad: 19 september 2016 klockan 18.10

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Berättelsen om Ulla Billquist, som var krigsårens mest berömda röst i Sverige, är ett kvinnoöde som inte berättats tidigare. Starka intressen verkade för att lägga ”locket på” hennes eftermäle när hon tog sitt liv mitt i berömmelsen.

Onsdag 21 september klockan 14.00

Pris: 70 kronor inklusive fika efter filmen. Längd: 1 timme och 27 minuter. Barntillåten.

70 år efter Ulla Billquists död gör Lasse Zackrisson en djupdykning bland arkivdokument, fotografier och gamla skivinspelningar för att försöka ta reda på vem hon var och vad som egentligen hände. Tillsammans med Alice Babs, släktingar och vänner läggs ett indiciepussel som mer påminner om ett kriminaldrama. Varför orkade denna mytomspunna känsliga konstnärssjäl inte leva vidare? Och varför stod det bara en liten notis i tidningarna när en av Sveriges största artister tog sitt liv 38 år gammal.

Filmen är ett unikt tidsdokument, en så inträngande beskrivning av en bisexuell kvinnas liv i Sverige under folkhemstiden finns inte presenterat på film tidigare. Det är ett spännande kriminaldrama med den tidens kändisar bland aktörerna.

Efter filmen bjuder vi på kaffe med dopp på Centrumcaféet. Alla är hjärtligt välkomna till bion!

Dagbion är ett samarbete mellan bioföreningen Göta Lejon, Vuxenskolan, ABF, SPF, PRO och Götene kommun.

Platsbokning

Boka plats direkt! (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också boka plats på Medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511‑504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Sidansvarig: Adrian Braekke, senast ändrad 19 september 2016