Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Lysande utsikter, Teater på Bio Göta Lejon - 26 februari

Utklädda och maskerade teaterskådespelare i rosa ljus.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Graham Maclarens uppsättning av Dickens romanklassiker är fylld av minnesvärda karaktärer: den vackra och kyliga Estella, den skrämmande straffången Magwich, den manipulerande Jaggers och den tragiska och mystiska Miss Havisham. Och så Pip, som ser tillbaka på sig själv som liten pojke. Inspelad vid galapremiären på Vaudeville Theatre i London.

Torsdag 26 februari klockan 18.30

Pris: 150 kronor, ungdom 115 kronor, scenpass 135 kronor.
Textad på svenska.

Trots att Lysande utsikter är Dickens mest populära roman, och den blivit både biofilm, TV-film och scenmusikal, har berättelsen aldrig tidigare satts upp i sin helhet på en teaterscen. Vare sig på West End eller på Broadway.

Romanen om Pip och hans liv publicerades för första gången 1861 som en följetång i tidningen "All the year around". Den bearbetade teaterversionen är skriven av en av Skottlands ledande pjäsförfattare, Jo Clifford. Hon har arbetat inom teatern i över trettio år och har hunnit skriva 80 pjäser. Hennes verk har översatts till många olika språk och satts upp på scener världen över.

Föreställningen spelades in med tolv kameror på West Ends Vaudeville Theatre vid galapremiären. Den inspelade versionen som visas i Sverige innehåller röda mattan-bilder och exklusiva bilder från livet bakom kulisserna.

Regi: Graham Maclaren
I rollerna: Jack Ellis, Chris Ellison, Paula Wilcox, Paul Nivison, Grace Rowe

Medarrangörer: Götene kommun, Biografföreningen och Studiefrämjandet.

Hemsida och platsbokning

Boka biljetter på Bio Göta Lejons hemsida. 

Du kan också boka plats på medborgarkontoret, vardagar mellan klockan 8.00‑17.00 på telefon: 0511‑38 60 01 eller i bion från cirka en timme innan varje föreställning på telefon: 0511-504 90.

Hämta ut biljetter

Vill du slippa stå i kö innan föreställningen kan du köpa dina biljetter på medborgarkontoret i Centrumhuset, vardagar klockan 8.00‑17.00. Annars hämtar du dina bokade biljetter på bion senast 20 minuter innan filmen startar. Kassan öppnar cirka 45 minuter innan filmen startar.

Affisch för föreställningen Lysande utsikter.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!