Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kinnekulle Natur & Outdoor 3-4 juni - ett nytt event på det blommande berget

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Johan Goudelis, Elin Axelsson, Lisa Mikko och Sara Strandroth är redo för Kinnekulle Natur & Outdoor.

Cykla, paddla, upplev hundsport, hinderbanor, vandringsleder, spela boule eller utmana dig själv i ett trailrun eller sprintorientering. Valmöjligheterna är många när det är premiär för ett nytt evenemang på det blommande berget, Kinnekulle Natur & Outdoor.

Aktiva naturälskare är en starkt växande målgrupp inom besöksnäringen. Destination Läckö-Kinnekulle AB har i samarbete med lokala aktörer och föreningar tagit fram ett aktivitetsprogram på berget som ska locka både långväga gäster och lokalbefolkningen.

”På lördagen fokuserar vi på lite mer fysiska aktiviteter i den storslagna naturen. Vi skapar några aktivitetstorg där besökare ska kunna prova på och uppleva olika outdooraktiviteter”, berättar Elin Axelsson, evenemangsutvecklare vid Destination Läckö-Kinnekulle AB.
Vid Kinnekullegården på högkullen kan besökaren exempelvis träffa Försvarsmakten som finns på plats med olika fysiska utmaningar och Pokemon GOtene låter besökarna testa att spela Pokémon Go i terräng. Här finns även möjlighet att testa mountainbikes och uppleva någon av de populära MTB-lederna.
"MTB är oerhört populärt och Kinnekulle är en perfekt plats att utföra denna motion på. Den 3 juni kan man hyra en cykel för hundra kronor och sedan ge sig ut att testa. Pengarna går dessutom oavkortat till välgörande ändamål", berättar Johan Goudelis från Rädda barnen.

”Ett annat område med många aktiviteter är hamnen nere i Hällekis. Här kan man prova att paddla kajak, hålla balansen på en stand up paddleboard, gå ombord på Vänerns vikingaskepp Sigrid Storråda och för den mer äventyrslystne finns möjlighet att sväva över vattenytan på en flyboard”, säger Elin.


För den som vill upptäcka den unika naturen i lite lugnare tempo finns exempelvis en guidad vandring på Österplana hed och vall. Naturtypen här kallas alvar och återfinns endast på ett fåtal platser i världen. Besökaren kan följa med på en guidad vandring med Robert Roffey, grön biolog, som berättar om platsens geologi, flora, fauna och kulturhistoria.
”För oss är det viktigt att programmet dessa dagar visar att den fysiska aktiviteten går hand i hand med naturupplevelsen, men också att man blir uppmärksam på att naturen är skör och skapar förståelse för det unika området”, förklarar Elin.

Friluftsfrämjandet Kinnekulle deltar i evenemanget på lördagen och håller öppet sin klubbstuga, Kulleberg.
”Vi ser fram emot det här evenemanget, det är ett bra tillfälle för oss att visa vår verksamhet. Hos oss kommer man kunna vandra på Naturstigen med vacker utsikt över Vänern. För barnen har vi en Hinderbana och Tipspromenad om Allemansrätten. Här kan man titta på vindskydd och kojbyggen och grilla marshmallows över öppen eld”, berättar Ulrika Persson, Friluftsfrämjandet Kinnekulle.

Vid Utsiktsplatsen finns Götene Brukshundsklubb och visar olika typer av hundsport hela dagen. Här kan besökaren även spela boule, testa moderna kikare och kameror samt testa Geocaching som är en modern form av skattjakt.

På söndagen blir det outdooraktiviteter med fokus på naturen och lite mer stillsamma aktiviteter. De flesta äger rum runt Hellekis Säteri och Munkängarna och firandet av Ramslökens dag. Här kan besökaren testa fågelskådning, gå en tipspromenad genom munkängarna till toner av levande musik, dans och Carl von Linné berättar om ramslöken längs vägen.

Under hela helgen pågår en fototävling där vem som helst kan vara med och tävla i tre olika kategorier.
”På sociala medier ser man tydligt att Kinnekulle är en plats med enormt många vackra motiv. Att fotografera är dessutom en utomordentlig Outdooraktivitet som passar bra in i programmet. Vi hoppas få in många fina bidrag i tävlingen. Kinnekulle Natur & Outdoor är ett event vi hoppas ska bli årligen återkommande. Att det första året fylls av ett 40-tal aktiviteter får vi se som en bra grund att utveckla framöver”, avslutar Elin Axelsson.

Läs programmet här: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson:
Elin Axelsson 0510-274 06elin@lackokinnekulle.se

Destination Läckö-Kinnekulle AB ägs av kommunerna Götene och Lidköping tillsammans med näringslivet i de båda kommunerna. Destinationsbolaget har i uppdrag att arbeta med destinationsmarknadsföring, affärsutveckling och utveckling av nya och befintliga besöksmål, evenemang, mottagningsservice och tjänsteförsäljning.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!