Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

I onsdags stod portarna öppna i Parken för "After work" vid Götene Seniordag

Vid onsdagens Seniordagen i Götene bjöds det på många tips för ett aktivt liv efter arbetslivet då dagens tema var just "After work". Mässa, mingel, information, underhållning, lotterier, fika och lunch, dagen avrundades med dans till Kent & Henke.

Entréporten öppen vid Parken GöteneFörstora bilden

Entréporten öppen vid Parken Götene

Mässa

Ett rikt utbud av utställare visade upp sina verksamheter. Kommunen fanns på plats och visade vilka tjänster som finns för seniorer. Studieförbund, föreningar, organisationer och företag likaså. Provsmak och mässerbjudanden fanns av skilda slag bland annat kastruller, blommor, inlagda gurkor och paj med vaniljsås.

Underhållning

Klarinettist Dan Larsson bjöd på en jazzig konsert vilken gav varma applåder av jazzens vänner vid förmiddagens underhållning. På eftermiddagen bjöd Yvonne Eriksen på kåseri som gav många härliga skratt från en fylld sal, närmare 400 personer satt ned och lyssnade vid dagens andra scenuppträde.

Blomsterlotteri

Vackra blommor skänkta från Mästers lottades ut på den gratis lott som delades ut i entréhallen. Vid fyra tillfällen på dagen var det dragning från scenen där glada vinnare hämtade sina vinster på plats.

Dans

Seniordagen avslutades med dans till Kent & Henke, härliga musiker som bjöd på spelglädje och svängig musik att dansa eller lyssna till, ett mycket uppskattat inslag vid Seniordagen.

Serveringar

Under dagens fanns fika, lunch och korv med bröd att köpa. För serveringarna ansvarade Centrum Cafét Götene och Köttex. Tid att mingla och äta är viktig för många besökare vid Seniordagen, något som framförts genom åren och är en viktig pusselbit för en trevlig Seniordag.

Parkering

SIL´s IF ansvarade för parkeringen och den sköttes fint, tidvis var den helt fylld av fordon. Parkeringsintäkterna gick till föreningen.

Summering och samverkan

En vacker höstdag, blandat program, positiv resons från besökare, utställare och artister summeras till ett lyckat arrangemang. Besökssiffran uppskattas till närmare 800 personer fördelat över dagen, runt 120 personer gästade dansen.

Seniordagen sker i samverkan mellan pensionärsföreningarna PRO och SPF, Studieförbunden ABF och Vuxenskolan, Folkhälsorådet, Götene kommun med stöd från Kultur och Fritid.

 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!