Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommun – Länets friluftskommun 2023

Götene med Kinnekulle är bäst i väst. Götene kommun är Västra Götalands bästa friluftskommun 2023

Förstora bilden

På bilden är: Åsa Eklund sektorchef Kultur och Fritid, Anders Jonsson, Service och Teknik, Elin Sjöstedt Destination Läckö Kinnekulle, Catrine Lunnerhag, Friluftspedagog och Juliane Thorin Sektor samhällsbyggnad

Av 217 kommuner som i år är med i Naturvårdsverkets undersökning ”Sveriges friluftskommun” kom Götene kommun på en fin 8:e plats.

Syftet med priset, som Naturvårdsverket årligen delar ut, är att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv.

Att vi ligger i topp i Västra Götaland är ett resultat av ett hårt arbete under flera år. Vi har såklart jättebra förutsättningar med vårt fina platåberg Kinnekulle.

säger Juliane Thorin, kommunutvecklare i Götene kommun.

Kommunens ungdomsverksamhet har också under senaste året arbetat med allemansrätten på ett pedagogiskt sätt, att lära genom att göra. Runt om i kommunens naturområden har det byggts rastbord, vindskydd och eldstäder så att fler kan lockas ut. Det finns också ett samarbete med naturturismföretag i kommunen, genom Destination Läckö Kinnekulle, där man gemensamt arbetar för hållbar besöksnäring med fokus på allemansrätt och de höga natur- och kulturvärden som finns i kommunen.

Om undersökningen Sveriges friluftskommun

Sveriges friluftskommun baseras på en årlig undersökning om kommunernas arbete med friluftsliv. Undersökningen, som ställer frågor om planering för friluftsliv, information och samarbete om friluftsliv samt aktiviteter för friluftsliv, är ett samarbete mellan Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening. 

Ta del av resultatet på Naturvårdsverkets hemsida här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Juliane Thorin: 0511 - 38 63 94

Maila till Juliane Thorin

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!